Студентски отпор со поддршка за протестите на студентите од правен факултет

studentski otpor 361667

Студентски отпор како организација која се залага за подобрување на студентскиот стандарт и актуелизирање на сите студентски проблеми, овој пат застанува со поддршка за студентите од правен факултет кои спонтано се самоорганизираат да протестираат по повод измените во кривичниот законик.

Ја поздравуваме секоја иницијатива, активизам и борба на сите студенти во било која форма, затоа што само со масовен отпор на сите фронтови за сите проблеми, можеме да се избориме за подобрување на студентскиот стандарт и студентите воопшто.

Студентски отпор го поддржува протестот на студентите кој ќе се одржи денес пред Влада на Р.Македонија во 18:00 часот.

Ако не сега, кога?
Ако не ние, кој?

Се вели во дописот до медиумите од Студентскиот отпор.