Те сакам драг мој ЈАС!

50561734 1044504842404495 3019757841863933952 n

Дали некогаш сте го доживеале чувството на самољубие? Не зборувам за егоистично доживување на себеси, туку за вистинска, безусловна љубов кон себе, каква љубов вистински би сакал друго човечко суштество? Вид на љубов што всушност ти треба? Љубов која лечи и ослободува, која ве тера да плачете од среќа…

Ова еднаш си го напишав и додека го пишував плачев. И сега плачам кога читам неколку редови, сфаќајќи колку ми е ниско мислење за себе, сфаќајќи колку сурово и безобразно се однесував кон себе. О Боже, како можев да се однесувам толку ниско, да дозволам да ме газат и да прифатам компромиси што ме повредуваат. Сето тоа, затоа што не го доживеав чувството на вистинска љубов кон себе. Кога го доживеав за прв пат, плачев од среќа цел час. Никогаш нема да го заборавам…

Анико Будаи

Мој драг,мој мил!

Јас те гушкам! О, колку сакам да те гушнам!
Ви благодарам, ох колку сум благодарен!
Те сакам, ох колку љубов чувствувам за тебе!
Те гледам! Конечно можам да те видам целосно!

Ви благодарам!

Она што го знам сега е дека секогаш можам да се потпрам на тебе.
Она што сега го знам е дека секогаш ќе бидеш тука за мене,
води ме кога сум збунет и осамен.
да ме охрабрува кога сум тажен и слаб.

Прости ми!

Затоа што те гледав со осуда и критика,
а на твоите слабости гледав со одвратност.
Зошто те згазив и те тепав со зборови.
И таа те принуди да бидеш тоа што не си.

Ти простувам!

Што клекна кога мислев дека можеш да станеш,
А какви грешки направи, оти не знаеше ништо подобро.
Зошто заборави на себе, затоа што им угодуваше на другите.
Зошто ги слушаше другите, а не се слушаше себеси.

Капата долу за тебе и секоја чест за тебе!

На упорноста и храброста што ја имате!
Зошто верувавте дека можете да излезете од секоја криза.
Дека најдовте решение за невозможните проблеми.
За никогаш да не се откажеш од твојот пат.

Јас сум ти благодарен!

Ако навистина постоеше во физичко тело,
со задоволство ќе се дружев со тебе,
ќе ми беше најдобар пријател,
немаше да се одвојувам од тебе.

ТИ си ЈАС!

Ама види, колку е смешно,
затоа што ти навистина си во физичко тело,
а јас навистина се дружам со тебе цело време
и навистина си мојот најдобар пријател,
никогаш не се одвојувам од тебе.

Драга моја душа, мило мое битие.

Анико Будаи