„Те сакам не поради тоа што си, туку поради тоа што сум јас кога сум до тебе“


1. Те ​​сакам не поради тоа што си, туку поради тоа што сум јас кога сум до тебе.

2. Ниту една личност не ги заслужува твоите солзи, а тој што ги заслужува никогаш нема да те расплаче.

3. Само затоа што некој не ве сака како што вие сакате, не значи дека не сте сакани со целото битие.

4. Вистински пријател е онаа личност која те држи за рака и го допира твоето срце.

5. Најлошиот начин да пропуштите некој е да седите до него и да знаете дека никогаш нема да го имате.

6. Никогаш не престанувајте да се смеете, дури и кога сте тажни. Некој може да се заљуби во вашата насмевка.

7. Можеби сте само личност на овој свет, но за некого сте целиот свет.

8. Не трошете време со некој на кој не му е грижа да поминува време со вас.

9. Можеби Бог сака да сретнете многу погрешни луѓе пред да го сретнете вистинскиот, а кога тоа ќе се случи, ќе бидете благодарни.

10. Не плачете затоа што е готово. Насмевнете се затоа што се случи!

11. Секогаш ќе има луѓе кои ќе ве повредат. Продолжете да верувате, само бидете повнимателни.

12. Станете подобра личност и погрижете се да знаете кој сте пред да запознаете некој нов и надевајте се дека таа личност знае која сте вие.

13. Не се спротивставувајте толку многу. Најдобрите работи се случуваат кога најмалку ги очекувате.


#facebook  #twitter / X    #tiktok   #youtube   #Instagram