Товар од минатите животи – причина за сиромаштија и болест

depositphotos 325041244 xl

Ако сте носеле прекумерен товар на вина од минатиот живот, тогаш често ќе се извинувате и ќе плачете без очигледна причина бидејќи вината станала дел од вашата потсвест. Ако сте биле жртва на измама или злоупотреба во минатото, тогаш веројатно сте експерт за криење на вашите чувства. Ова резултира со депресија и напади на паника, па дури и може да се претвори во тумори и рак. Пасивните набљудувања од минатите животи може да резултираат со миопија. 

Карма значи акција на санскрит, а концептот зборува и за последиците што може да ги има одредена акција. Многумина размислуваат за кармата како казна. Но, всушност, дури и ако го погледнеме проширеното значење на кармата, ќе видиме дека тоа не е казна. Наместо тоа, кармата е како животна лекција понудена преку директно искуство.

Кога зборуваме за кармата во нашата духовна страна, тоа се однесува на плодовите што созреале врз основа на нашите постапки во овој живот, како и акумулацијата на искуства од нашите минати животи.