Уштап во Лав – будење на срцевата енергија

lion 5330249 960 720 696x398

Предизвикувачкото влијание на Јупитер на оваа полна Месечина може да донесе склоност кон претерување и склоност кон донесување непромислени одлуки. Силниот печат на Јарец не насочува кон остварување на амбициите и целите. Блиското влијание на Плутон ни покажува каде се саботираме и како да се откажеме од контролата и да сфатиме дека сме помоќни отколку што мислиме. Тоа е време на трансформација и транзиција. Влегуваме во нов развоен циклус.

Првата полна Месечина во годината е пред нас , која ќе се одржи на 25 јануари во 18:54 часот во 5′ Лав. Тоа ни дава покана да ја создадеме нашата сопствена реалност на порелаксиран и радосен начин.

Кога последен пат игравме како деца, смеејќи се до солзи? Можеме ли да се откажеме од контролата што доаѓа од страшниот ум, да ги видиме сите благослови што ги имаме во животот сега и само да се чувствуваме благодарни и задоволни со она што постои?

Енергијата на срцето се буди. Се прашуваме што чувствуваме? Како се чувствуваме? Тоа нè закотвува овде и сега. До нашиот центар, каде што се поврзуваме со себе. Понекогаш се вклучуваме во туѓи животи, живееме туѓи потреби, несвесно ги следиме верувањата кои сме ги наследиле во детството.

Сега е време да ја отвориме завесата и да видиме кои сме и што ни е важно, а сè почнува од срцето.

Честопати можеме подобро да се запознаеме себеси преку она што го сакаме. Обидете се да се фокусирате на она што го сакате, правете го она што го сакате и уживајте во тоа со срце и душа. Преку овој вид на предавање и фокусирање, можеме полесно и полесно да ги постигнеме нашите желби и цели.

Некои од поважните теми на овој Уштап се односот со децата и пријателите, егото, подарувањето љубов, флертувањето и романтиката, забавата, хобиите и рекреативните активности.

Обидете се да ослободите простор во вашиот живот за уживање, забава и почувствувајте што значи да се препуштите на она што го сакате.

Дали ни треба потврда од други?

Дали постои страв од отфрлање од другите?

Колку често дејствуваме и размислуваме од егото?

Предизвикувачкото влијание на Јупитер на оваа полна Месечина може да донесе склоност кон претерување и склоност кон донесување непромислени одлуки. Силниот печат на Јарец не насочува кон остварување на амбициите и целите. Блиското влијание на Плутон ни покажува каде се саботираме и како да се откажеме од контролата и да сфатиме дека сме помоќни отколку што мислиме. Тоа е време на трансформација и транзиција. Влегуваме во нов развоен циклус.

И затоа е важно да станеме свесни за тоа што навистина ни е важно, што сакаме, во што уживаме, на што се радуваме… Важно е да се запознаеме себеси, потребите и желбите на нашите срца.

И да одиме на тој начин.

Наш начин.

Јулијана Оремовиќ