ХОРОСКОП ЗА ЈАРЕЦ (22 ДЕКЕМВРИ – 20 ЈАНУАРИ)

image 114690

Лик кој може да се опише со три збора: цврст како карпа. Изработен е од квалитетен материјал кој може да трае и да трае. Како и виното, тие се чувствуваат подобро и подобро со возраста, тие всушност добиваат, а не губат . Со текот на годините стануваат некако почовечки, бидејќи тогаш веќе имаат нешто зад себе, па си дозволуваат малку опуштање, забава и хумор. Овие мајстори на воздигнување автоматски наоѓаат упоришта во секоја ситуација, преку кои напредуваат градејќи без оглед на напорот.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Тие секогаш ја имаат на ум целта што си ја зацртале, а одејќи чекор по чекор, вредни и упорни, обично ја достигнуваат . Тогаш најчесто не знаат што да прават со себе, се чувствуваат задоволно, но набрзо празно, бидејќи не знаат како да уживаат во постигнатото, па се фокусираат на работата и новите цели. Бидејќи сакаат сè трајно и долгорочно, на почетокот се секогаш малку срамежливи пред работите и луѓето да го поминат нивниот тест, па на прв поглед можат да изгледаат ладни и резервирани. Но, кога ќе се уверат дека тоа е тоа, тие се впуштаат во акција со таква посветеност што можат да заборават на сè друго, што може да резултира со запоставување на другите сфери во животот и прикажување на нив како фаталисти. Или се мудри и тактично немо размислувајќи за својата цел, или се непоправливо искрени и концизни соговорници кои навлегуваат во суштината на работата, па затоа многу луѓе, особено лицемери, не се пријатни за слушање. Речиси секогаш знаат што сакаат и се подготвени да го постигнат тоа на свој трезен начин, со работа и упорност . Сакаат да ги имаат работите под контрола.

Тие се одлични организатори и природно знаат како да управуваат со луѓе, задачи и системи . Даваат многу и искрено, но исто толку очекуваат или бараат од другите. Во спротивно, тие едноставно стануваат рамнодушни, често мудро тивко елиминирајќи ги и игнорирајќи ги неспособните. Понекогаш ги сфаќаат работите премногу сериозно, па им недостига лежерност во изразувањето и однесувањето. Но, тоа е само додека не постигнат нешто, а потоа стигнат до фаза да се забавуваат малку. Имаат силно чувство за должност, зрели се и одговорни и лојални како партнери и пријатели .

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Бидејќи тие секогаш сакаат да го зачуваат постигнатото, тие автоматски заземаат одбранбен став кога некој ги критикува, напаѓа или сака да ги промени, дури и со најдобра намера . Поради ова, секогаш им треба малку време да ги прифатат мислењата на другите или промените, за да можат да дејствуваат малку бавно и безобразно. Од друга страна, како непријатели, тие можат да пружат фантастичен отпор и да покажат извонредна тврдоглавост, притоа подеднакво цврсто да ги бранат своите сакани или она што го постигнале. Многу издржливи, овие тркачи на долги патеки со право се нарекуваат маратонци на Зодијакот. Иако однадвор изгледаат ладни, тие се всушност емотивни во душата, но тоа вешто го кријат. Меѓутоа, кога ќе се отворат, тие ја откриваат својата ранлива природа и обично малку несмасно и несмасно. Во суштина, тоа е знак на емоции кои се скриени под надворешната наметка на амбицијата.

baner portland horizontalen

Овие луѓе се реалисти, не градат кули во воздухот, реално си поставуваат цели и поради нивната реална проценка и опишаните карактеристики често постигнуваат голем успех . Затоа тие обично се полни со самодоверба, а поради нивниот цврст карактер човекот може да се чувствува безбедно со нив.

Познати личности родени во знакот Јарец:
Исак Њутн, Јоханес Кеплер, Кери Грант, Хелена Рубинштајн, Марлен Дитрих, Корина Лонгин, Пол Сезан, Николас Кејџ, Елвис Присли, Дејвид Боуви, Рики Мартин, Стипе Месиќ, Кејт Мос, Милка Бабовиќ , Младен Делиќ, Мирна Зидариќ, Божо Сушец, Јаница Костелиќ