Чувството на љубов не го создава друга личност, тоа произлегува од нашата душа

galaxy 5007779 960 720 696x398

Често, речиси секогаш, луѓето ја поистоветуваат љубовта со луѓето за кои се грижат, ги сакаат. Сепак, знајте дека чувството на љубов, како и сите други чувства, произлегува од нас, од нашето постоење, од нашата душа.

Кога чувствуваме љубов и ни се чини дека тоа е поради друга личност, ние сме всушност љубов, чувствуваме и вибрираме љубов, не само за одредена личност, туку за секого. Кога сакаме, околината го забележува тоа, а целокупното животно искуство е неописливо подобро.

dzovi kompani baner horizontalen

Конечно живееме, слушаме песни, ја забележуваме уметноста, убавината на природата и магијата на животот. И сето тоа од причина што сме отворени, широко свесни кога сме во голема љубовна вибрација. Тогаш ни се случуваат среќни околности, полни сме со енергија, здрави, добронамерни, инспирирани.

Срамота е што мислиме дека е потребна надворешна причина за да биде љубовта и дека љубовта е условена од врска со одредена личност која мора да се однесува на специфичен начин или да и возврати на љубовта за да ја живееме.

Сè што сме во одреден момент е дел од една универзална енергија што можеме да ја наречеме божествен извор или што и да е, а ние сме креаторите кои избираат што ќе бидеме. Дали ќе бидеме љубов или нешто друго. Се чини дека овој избор е условен од надворешни настани, но тоа не е точно. Пробајте и дознајте.

Можеш да бидеш љубов кога и да е. Сега можеш да бидеш љубов. Сега направете мал експеримент од неколку минути. Сè што ви треба е да се фокусирате на некој настан, ситуација, себеси, Бог, природата, животните, растенијата, што и да е, но што и да предизвикува чувство на љубов кај вас . Може да биде и нешто измислено.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Тоа може да биде само желба или очекување. Нема врска. Тоа дури може да биде сеќавање на вибрации или чувство на љубов самостојно без ништо зад него.

Задржете го вашиот фокус некое време и чувството ќе станува посилно и посилно поради законот на привлечност кој ви носи се повеќе и повеќе од она на што се фокусирате. Можеш да бидеш љубов кога и да е. Можете да го споделите со кој било.

Пробајте, не е важно дали ви се пријатели или непријатели. Не е важно дали ги познавате овие луѓе или не. Можете да испратите љубов насекаде со вашите мисли. Ќе видите како тоа ќе ви се врати, со оглед на тоа дека светот е огледало на самите вас.

Кога сте љубов толку безусловно од какви било надворешни настани, вие сте слободни во вашата љубов и имате вишок од неа. Тогаш се отвора вратата и се случуваат чуда! Љубовта доаѓа да ве запознае! Ја поканивте љубовта во вашиот живот! Тоа е толку лесно.

Се што ви треба е да почнете да вибрира љубов сега и веднаш, а не да чекате да се исполнат точно поставените цели и норми, да му се допаднат на овој или оној. Не, уживајте во животот токму сега. Сакајте се себеси, тоа е најлесниот начин и секогаш достапен начин за љубов.

Само запомнете, го сакам своето тело, го сакам своето здравје, го сакам мојот живот , го сакам својот имот, го сакам мојот кревет, го сакам утринското кафе, го сакам синото небо, ја сакам пролетта, сакам, сакам. ..

Те сакам. Сакам што можам да ви помогнам да најдете нешто добро и корисно и да разубавите дел од вашето животно искуство. Ви благодарам од се срце!

Анита Жугец,  Здравје на духот

Железара Џајми Комерц