Чудотворната моќ и силата на афирмацијата

pexels photo 428364

Моќта на позитивна афирмација е непобитна. Моќта на позитивното размислување може трајно и ефективно да ги преобликува сите неволји. Не постои мизерија која позитивното размислување не може да ја промени или барем да ја ублажи. „Позитивната мисла е сто пати посилна од негативната. Многу џинови на човечкиот дух биле сведоци на тоа низ минатите векови, а многумина го прават тоа и денес, со својот живот докажувајќи дека може и треба да се живее во изобилство и радост.

Стотици илјади позитивни луѓе ширум светот секојдневно ги живеат своите соништа и создаваат сопствена реалност. Има ли нешто поубаво од создавање радост, љубов и убавина насекаде околу себе!?

Можеме да ја примениме моќта на позитивното размислување во стотици секојдневни животни ситуации и да управуваме и да ги промениме нашите животи. Секој човек заслужува да го реализира највисокиот потенцијал што може да го манифестира и да биде повеќе од она што е моментално. Секој заслужува манифестација на изобилство, заслужува божествен живот, совршено здравје, самореализација, љубов и изобилство. Секој заслужува да живее исполнет живот, живот од нивните најоптимистички соништа. Тоа е сечие божествено право и сечија одговорност исто така.

Основната негација на секое човечко суштество е неговата склоност да размислува и дејствува преку трауматски искуства и сеќавања, преку сопствените стравови и ограничувања, преку „малиот јас“ кој се плаши од животот. Многу е веројатно дека нема ниту еден човек на целата планета кој не бил повреден барем еднаш. Луѓето страдаат на многу начини и многу луѓе секојдневно се прашуваат зошто има толку малку хармонија во меѓучовечките односи?

Причината е што љубезноста не може да се научи. Љубезноста и љубовта се состојби на свеста. Тие се манифестации од духовна природа. Затоа, силата на човекот не е во научената „совршеност“, туку во способноста да се поистоветува со духовната суштина и да ја манифестира оваа суштина во секојдневниот живот. Затоа, и покрај сите неволји кои можат да дојдат од надворешното опкружување, свесниот човек не дозволува „малото јас“ да доминира во неговиот живот. Интелигентната личност секогаш се враќа на суштината на битието, а тоа е љубовта.

Предизвикот што ни го поставува животот е никогаш да не се откажеме од идејата да живееме од божествениот дел од себе, односно да не се предаваме на личните слабости и недостатоци.

Доколку опиен маж тропне на вашата врата и побара од вас да му ги дадете клучевите од станот, сигурно нема да го направите тоа. Кога го наведуваме овој пример, сите категорично се согласуваат; „Не, не би го направил тоа! Луѓето стојат зад ова тврдење со голема решителност и никој не се сомнева во тоа. Кога станува збор за негативни мисли и верувања, не сме толку децидни. Негативните верувања се како алкохоличар кој ги сака клучевите од нашиот стан. Тие сакаат да доминираат со нашите животи. Зошто би го дозволиле тоа?

„Она за што сте свесни дека можете да го контролирате, она за што не сте свесни ве контролира вас“. Ентони де Мело.

Кога дозволуваме негативните мисли да владеат со нашите животи, пуштивме „пијаница“ во станот и тој донесе „тим“ кој создаде хаос. Поради негативните мисли (кои се слики на надворешниот свет), не можеме да постигнеме внатрешен мир и да кристализираме јасни позитивни мисли (кои се дел од нашиот внатрешен свет). „Пијаниците“ кои претставуваат негативни верувања, мисли и емоции, нè доведуваат до ситуации кога ја губиме контролата над животот. Така, со истата решителност со која би отстраниле пијан гостин од станот, учиме да им кажеме „не“ на негативните мисли. Афирмациите ни ја даваат оваа способност.

„Замрзнати“ трауми

Негативните верувања може да изгледаат непоправливи, застрашувачки, реални за човекот, но тие не се нашата вистинска суштина, тие се замрзнати трауми, акумулации на хаотична енергија во суптилните структури на енергетското поле на човекот. Бидејќи се работи за вибрациони структури на негативни мисли, кои преку постојаното повторување станаа негативни верувања, тие можат да се преобликуваат на идентичен начин, така што ние упорно и со голема верба да ги афирмираме и актуелизираме (остваруваме) позитивните верувања подолг временски период. Односно, секогаш да усвојат целосно позитивен став, без разлика што се случува однадвор.

Потсвеста исполнета со трауматично искуство не ни дозволува да живееме радосен живот и многу луѓе секојдневно беспомошно се борат со многу деструктивни верувања, кои се извор на незадоволство, неуспех и беда во животот.

Не сме свесни за повеќето од овие верувања и затоа ни е многу тешко да ги надминеме, но ако станеме свесни за нив, се соочуваме со нова немоќ бидејќи не знаеме како да се ослободиме од нив и да балансираме. животот.

Првото нешто што е важно да се знае е дека тоа е процес, обично не се случува во еден ден, но со периодична работа може да се сменат и најтврдоглавите верувања. Сè може да се избалансира, кога има знаење и искрена мотивација. Најважно е да се истакне дека секој може да успее и да биде подобра верзија од себе.

Потребно е трпение, знаење, одредени вештини, голема самољубие и упорност. Тоа не е исклучително напорна работа, бидејќи работиме на свесност и прифаќање на позитивните верувања, со цел да се обликува поширока и појасна слика за животот и да се променат сите негативни однесувања во позитивни и креативни.

Успехот не е само стекнување финансиски изобилство, туку да се биде среќен со себе, да си легнуваш среќен и да се будиш среќно. Вршење работа што ја сакаме и хармонични и хармонични односи со луѓето во непосредната околина. Кога го имаме сето тоа и кога живееме со финансиска изобилство без страв, исполнети со љубов кон животот, би можеле да го наречеме совршенство.

dgtup jovi kompani

Неопходен е целосен развој

Повеќето луѓе денес не го прифаќаат холистичкиот развој како нешто неопходно, нешто што треба да го усвојат како наставна програма и да работат на него секој ден. Многумина веруваат дека успешниот живот е прашање на случајност или чиста среќа или дека напорната работа е единствениот пат до успехот.

Секој успех дефинитивно бара работа, но работата не треба да биде тортура. Воспоставувањето рамнотежа помеѓу внатрешниот и надворешниот свет е неопходно за долгорочен успех, бидејќи ни дава јасност, мотивација и смисла во животот. Ние сме суштества кои се движат според поставените идеи. Колку повеќе воспоставуваме рамнотежа, толку почисти се овие идеи. Чистите мисли ја ослободуваат духовната моќ и се зголемува свеста на човекот за животот. Колку е поголема свесноста, толку поспособни сме вистински да сакаме и да бидеме исполнети со живот на смислен начин.

Само безусловната љубов, чувството на постојана радост и самозадоволство ни гарантираат уживање на секој чекор, во секој аспект од животот. Силната животна радост привлекува уште повеќе љубов и уште повеќе изобилство. Има ли поголема цел од тоа? Филозофите и метафизичарите би можеле да посочат уште некои нијанси на патот, но среќата, радоста и љубовта се основата. Иако метафизичарите тврдат дека нема крај на развојот на индивидуалната свест, човекот не може да се развие со скокање илјада чекори одеднаш. Не можеме да го повлечеме цветот со рака за да го забрзаме неговиот раст. Цветот, како личност, има природен ритам на раст. Што е важно да знаеме во доменот на создавање успешен живот;

  • сите човечки проблеми имаат своја причина во негативните верувања
  • можеме да ги преобликуваме сите негативни верувања
  • афирмацијата, медитацијата, молитвата и контемплацијата се многу ефикасни начини за преобликување на потсвесните верувања и предизвикување животно изобилство и радост.

Секој проблем треба да го гледаме не како проблем сам по себе, туку како предизвик и покана за раст, и колку и да изгледа проблематично или нерешливо, треба да знаеме дека решението секогаш постои и дека ќе се појави ако силно стимулираме /предизвика.

media 24 uslugi

„Божествената интелигенција, која управува со сите суштества, нешта и појави, ми дава јасно решение за секој проблем. Барањето решение како ментален (или вербален) апел предизвикува универзумот (Бог) да понуди решение како инспиративен одговор.

Живееме во свесно енергетско поле, кое реагира на сите наши мисли и желби. Универзумот има свое енергетско поле, земјата има свое енергетско поле и човекот исто така. Сите ние сме поврзани со целото создавање. Секое човечко суштество е поврзано со целиот универзум и целиот живот на енергетско ниво. Затоа, треба да се вклучиме во решавањето на сопствените проблеми со голема доверба во семоќта на универзумот и да работиме со голема одлучност на преобликување на сите негативни верувања што доведоа до проблемот. Ваквиот позитивен животен став ни носи одговори на многу лесен и ефективен начин.

Страдањето или незадоволството што го чувствуваме нè поттикнува да бараме одговори. Однатре преку испрашување и самонабљудување (интроспекција) и однадвор преку учењето на луѓето кои постигнале ефективни и квалитетни промени преку личниот развој.

Сите ние споделуваме еден колективен ум, една заедничка планета и затоа сите сме на еден начин (иако различни во надворешна форма) длабоко поврзани внатре. Поврзани сме многу, многу повеќе и подлабоко на енергетско ниво отколку што можеме да разбереме со нашиот интелект.

Негативните верувања се реални сили. Не треба да дозволиме нашите очи да не ги видат да не збунат. Многу научни експерименти покажаа дека човечките мисли се реални и „опипливи“ и дека влијаат врз создавањето на физичката реалност.

baner portland horizontalen

Како навистина функционираат афирмациите?

Со цел правилно да се афирмира, важно е да се биде смирен и опуштен. Треба да се повлечеме на мирно место, да седнеме удобно со исправен грб (ова е важно бидејќи ако се потпрете на удобна фотелја, голема е можноста да заспиете поради смирувачката енергија на афирмациите) и потоа со голема апсорпција ментално или вербално повторувајте ги афирмациите што претходно ги запишавме. Треба да читаме така што ќе се трудиме секој збор да го чувствуваме како вистина. Ако имаме негативни верувања при читањето, тие ќе се манифестираат како отпор или некаков „внатрешен бунт“ и затоа е многу важно опуштено да се афирмираме, додека не почнеме да го чувствуваме она што го кажуваме како целосна вистина. На некои ќе им треба повеќе време, а на некои помалку за да ги добијат првите позитивни резултати, што зависи од тоа колку се силни негативните верувања, кои се во несвесниот дел на умот.

Затоа, упорноста и периодичноста се важни, но генерално потребни се околу дваесет дена за да се преобликуваат вкоренетите верувања. Треба да се потврдиме со вера и радост, свесни дека се менуваме себеси и го преобликуваме сопствениот живот, со божествените вистини на кои имаме право од раѓање. Ако тоа не го правиме самите со позитивни мисли, токсичните обрасци на општеството (колективниот ум) ќе влијаат на нас со негативни идеи. Секое утро по станувањето и секоја вечер пред спиење, треба да ги кажуваме сопствените афирмации со смирен и свечен тон, додека не почнеме да ги чувствуваме како реалност и вистина.

Човечкото суштество е многу сложено. На свесно ниво, можеме да веруваме во нешто, „со сето свое срце“, а на несвесно ниво, можеме да имаме програми за блокирање и откажување. Ако имаме некаков отпор додека читаме позитивни афирмации, тоа покажува дека има негативни потсвесни програми кои бараат преобликување. Да се ​​потсетиме на аналогијата со „пијаната екипа“ што сакаме да ја избркаме од станот.

Читањето добро формулирани афирмации има големо позитивно влијание врз потсвеста на една личност и секогаш ќе има позитивен ефект, но важно е да се разбере дека треба свесно и намерно да се ставиме во релаксирачка и медитативна состојба. Афирмацијата најдобро се „добива“ во опуштена, лежерна состојба. Ако сме многу напнати, можеме да се опуштиме; смирувачки прошетки, лесна работа во градината, одење по големи водни површини, вежби за длабоко дишење, умерено вежбање итн.

Во каква состојба на умот ќе се најдеме, афирмациите ќе функционираат. Тие предизвикуваат промени на невидливи нивоа на битие, но моќта на привлекување е секогаш посилна и помоќна кога сме смирени, односно кога сме во длабоко опуштена состојба.

Афирмациите се исклучително моќни, не треба да ги потценуваме како и едноставноста на самата техника, бидејќи најголемите и највеличествените градби, грандиозните успеси и настани, започнаа во умот, како една мисла, која растеше и зајакна до горење. желба и конечно го предизвика создавањето . Ништо не се случува случајно.

Позитивните афирмации нè воведуваат во вистинското животно расположение, правилниот однос кон животот, тие се моќни духовни алатки кои ни носат радост, исполнетост и создаваат среќни и исполнети животи. Богатството на душата и благосостојбата се енергии на изобилство, кои се на каузално ниво, „живи божествени и интелигентни сили“, кои работат низ сите човечки суштества во согласност со нивната свест и желби. Ние се поврзуваме со овие ангелски сили додека ги потврдуваме и тие обликуваат сосема нови и позитивни животни верувања.

 

379636246 2483344625173152 7145445020029331891 n

Позитивни се менува животот

Голем ентузијазам доаѓа од позитивната животна промена и божественото и величествено чувство во душата, дека можеме да го промениме и да го создадеме животот што го сакаме, кога ги менуваме сопствените негативни верувања. Кога ќе ни стане јасно дека сè што ни се случило во животот, без разлика дали го нарекуваме „добро“ или „лошо“, го нарековме со свои верувања, стануваме многу сериозни за позитивен пристап кон животот.

Ова сознание е толку моќно што секој што ќе дојде до него едноставно сака да ја преземе контролата врз сопствените мисли и емоции. Човекот е капетан на својот брод. Едноставно треба да го направиме тоа за себе и за животот, кој без чин на лична моќ едноставно ни се лизга.

Свеста дека со нашите мисли и емоции предизвикуваме свои настани и создаваме сопствен живот, го прави човекот потполно слободно и одговорно битие, кое размислува за просперитет и природно ја сака благосостојбата на другите.

Бидете благословени со убавината и моќта на афирмирање на позитивни мисли и манифестации на неограничено изобилство на сите нивоа на животот.

Практичниот дел…

Седнете на мирно место, опуштете се, дишете длабоко. Доведете го вашиот ум и тело во целосно опуштена состојба. Со јасен, смирен и свечен тон, со големо потопување, ги повторувате зборовите на вистината (афирмациите) кои вие лично сте ги составиле, или ако немате поим, употребете ги афирмациите од овој текст. Повторуваш додека не го почувствуваш тоа што го кажуваш како вистина. За да започнете, доволно е 15 до 20 минути секој ден, наутро и навечер. Ако не создадете отпор, зборовите што искрено ги кажувате на крајот стануваат доминантни верувања во вашата потсвест и се појавуваат како можности во реалниот живот.

Како процес, афирмацијата е многу едноставна, но при периодична примена поради мрзеливост на умот или голем стрес, понекогаш може да биде комплицирана. Едноставноста на оваа техника не треба да ве збунува. Многу генијални работи се едноставни. Постои предрасуда која вели дека сè што е вредно мора да биде сложено и комплицирано. Не е така со афирмациите. Тие се едноставни и моќни. Пробајте, немате што да изгубите, но придобивките можат да бидат огромни и бесценети. Вашите семејни односи може да се подобрат, вашата финансиска состојба исто така, повеќе среќа и повеќе радост може да дојде во вашиот живот, а сите проблеми бегаат од среќните луѓе.

„Смртта и животот се во моќта на јазикот; кој вредно го користи, ќе ужива во неговите плодови.“ – Библија

„Зборувајте пријатни и вистинити зборови кои носат корист и не ги вознемируваат другите…Ова е строгоста на говорот“. – Гита

Божествена љубов, божествено изобилство, божествено самореализација и совршено здравје; тие ме водат низ животот и постоењето. Успешен сум во се што правам. Мојот живот е убава бајка.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Животот е прекрасен… Животот е прекрасен…

Животот е радосна бајка…

Животот е свет – секој момент е свет… Животот е љубов…

Животот е најдобриот учител и пријател…

“Јас сум љубов

„Јас“ сум радост

„Јас“ сум длабок, длабок, длабок внатрешен мир

„Јас“ сум внатрешно искуство

„Јас“ сум успех на сите полиња

„Јас“ сум исполнување на сонот

„Јас“ не знам страв

„Јас“ сум имун на секое зло

„Јас“ заслужувам љубов

„Јас“ го заслужувам секое искуство што ќе ми го подобри животот

„Јас“ сум успешен во се што правам

„Јас“ сум чиста добрина неизвалкана со ништо

„Јас“ сум мистичното искуство на божественото постоење

„Јас“ сум магнет кој привлекува радост и благосостојба

„Јас“ сум богатство…

„Јас“ заслужувам изобилство…

„Јас“ заслужувам богатство…

„Јас“ заслужувам секој ден да бидам прекрасен…

„Јас“ заслужувам љубов…

„Јас“ заслужувам исполнување…

„Јас“ сум прекрасен…

„Јас“ длабоко се сакам, ценам и почитувам себеси…

„Јас“ го заслужувам најдоброто…

П.С. Можете да снимате афирмации како аудио песна со лесна музика во позадина и на тој начин да ја предизвикате вашата реалност во ситуации и околности кога немате време да потврдите. Можете да давате афирмации за кој било аспект од вашиот живот во кој сакате да направите позитивни промени. Доколку немате свои идеи, слободно контактирајте ме.

Автор: Горан Баниќ – Кана