Што е стара душа?

387782713 10229601878821654 8811300734384255906 n

Стара душа
Во нашиот свет постои посебен вид на личност кој е сам и изолиран, речиси од раѓање. Нејзината повлеченост не се должи на тенденција или антисоцијален темперамент – таа е само стара. Стара по срце, стара по ум и стара душа, оваа личност е стара душа која верува дека нејзиниот поглед на животот е значително поинаков и позрел од оние околу неа.
~ Алетеја Луна ~
Што е стара душа?
Старите души се оние кои носат мудрост и суштина многу подалеку од длабочината на нивните години. Често во нив има енергија која не е од ова време, па дури и од ова место.
Многумина веруваат дека ова може да биде резултат на знаење стекнато во минатите животи и од друга световна врска со невидливите и непознати енергии на Универзумот.
Еве неколку знаци дека можеби сте стара душа:
Различно од раѓање…
Старите души никогаш не се вклопуваат во…
Имаат чувство дека отсекогаш биле стари. Додека другите беа опседнати со најновите трендовски работи, тие талкаа размислувајќи за подлабокото значење на животот.
Можеби старецот дури им рекол дека се стара душа. Баба ми ме викаше стара душа на нејзиниот полски јазик.
Многу се иритираат кога не ги сфаќаат сериозно. Можеби се уште повеќе „родител“ или помудри во нивната група пријатели. Можеби имаат силно чувство за чест и обично не можат да се купат со материјални добра, бидејќи гледаат надвор од нивната тривијална вредност. Тие обично имаат совети или знаат работи многу повеќе од нивните години и ги разбираат работите многу повеќе од она што го виделе околу нив.
Старите души често имаат многу длабок внатрешен свет од кога биле многу млади, нуркајќи во пишувањето, уметноста и движењето како начин да се обидат да го изразат она што се тука да го кажат. Тие можат да бидат совршено добри на која било возраст, работејќи со денови на проекти или идеи додека се губат во сопствениот ум.
Старите души еволуираат со различно темпо и генерално не ја „постапуваат својата возраст“. Тие можат да одат рано, да зборуваат, да читаат книги многу повеќе од нивните години. Тие можат да зборуваат со тон или зборови што се туѓи. Тие можат да бидат склони кон активности кои изгледаат надвор од нивната возрасна група.
Оние кои се нарекуваат стари души генерално се многу различни од младоста и го донесоа тој марш до ритамот на нивниот сопствен тапан во зрелоста. Тие отсекогаш имале вродено чувство дека се многу различни од оние околу нив, што понекогаш може да ги доведе до осамен пат на постоење.
Им треба многу време „јас“…

baner portland horizontalen

На старите души им треба многу време сами, не затоа што мразат или не им требаат луѓе, туку затоа што има свето светилиште пронајдено во тишината на нивното сопствено друштво кое не може да се најде на друго место.
Старите души сакаат да работат далеку и да вложуваат труд во работи што другите можеби не ги разбираат. Иако сакаат да излегуваат кога има цел или да истражуваат кога се чувствуваат повикани, тие не чувствуваат потреба да бидат надвор 24/7. Да се ​​биде таму кога не се во ред е навистина исцрпувачки. Добар дел од старите души се исто така интроверти, така што тоа што се во толпа луѓе може да ги исполни со вознемиреност и страв.
Овде не се работи за тоа да бидат асоцијални, за старите души времето има сосема поинакво значење за нив и ограничувањето на активностите и правењето работи што не сакаат да ги прават е болка за нив. Секое губење на драгоцени минути го гледаат како кривично дело.
Сепак, ова може да доведе до многу осаменост за старата душа. Иако копнеат многу време во самотија, кога конечно ќе ја кренат главата се прашуваат каде отишле сите. Ова може да доведе до спирала на неразбрани, невидени и понатаму во нивните глави.
Старите души чуваат мала и интимна група која им е најблиску, иако генерално се пријатни за повеќето луѓе. Тие треба да одржуваат врски и да внимаваат да не се оддалечат бидејќи може да им биде премногу лесно да талкаат во потрага по мисли и идеи и да остават пријатели зад себе.
Длабочина во односите…
Старите души копнеат за длабочина, а тоа силно се однесува на врските.
Сакаат длабоки разговори меѓу суштествата. Тие во душата знаат дека сè има смисла. Тие сакаат длабоки врски пред да сфатат што навистина значи тоа. Сакаат целосна поврзаност со еден дух, а не илјада флертувања.
Тие копнеат за храна во парови, а не за гладување.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Од младоста, старите души слушаат повик одвнатре за нешто што никој од таа возраст не може да го знае. Тоа е како компас што ги водел надвор од слоевите што постоеле на површината. Иако одвреме-навреме старите души се наоѓаат на места каде што не се вклопуваат, тие веруваат во длабоката резонанца и љубов на овој дух.
Тие го чувствуваат тоа во нивните коски, дури и ако никој друг не им верува.
Запознавањето може да биде тешко за старите души, особено во ера кога луѓето го прават тоа од електронски уреди. Овој концепт е изгубен кај нив и искрено ги плаши. Тие ја гледаат користа од ова во тоа што овозможува поврзување на долги растојанија, но старите души мора да се здружат.
Одвојувањето и веридбата не е романса за стара душа. Мора да нурнат до дното за да бидат задоволни.
Тие не ги гледаат годините исто. Старите души не ја гледаат разликата помеѓу годините. Тие имаат постари пријатели и врски во текот на нивниот живот. Бидејќи се чувствуваат постари отколку што изгледаат, не разбираат зошто возраста е таков проблем што може да ги доведе во неволја кога се помлади. Тие имаат способност да се поврзат на многу подлабоко место.
Цел…
Тие знаат дека мора да направат нешто на оваа планета и тука се со причина. Тие знаат дека има длабочина што им е потребна во нивната работа. Световната работа која е одобрена од општеството и затворена во кутија е болна за нив.
Без разлика дали веруваат во минати животи или други светови, тие знаат зошто се тука е важно и се фрустрирани што понекогаш не можат постојано да се сеќаваат или што другите не ве сфаќаат сериозно.
Ова е дел од лекот што старите души се тука да го донесат на светот, рушејќи ги старите перцепции и идеи и проширувајќи ги ограничувањата во новиот свет.
Неразбрано…
Тежок товар за старата душа е тоа што тие често се погрешно разбрани и нечуени. Тие чувствуваат дека имаат богато знаење и увид да понудат уште од мали нозе и често се невидливи во нивните ставови. Ова го продлабочува нивното чувство за неприпадност. Ова може да доведе до тоа да бидат многу збунети околу тоа како да ги изразат овие дарови во постоење.
Кога нивната вредност е невидлива, тоа може да биде плодна почва за чувство на безвредност. Тие ја сфаќаат критиката многу сериозно и ја потхранува несигурноста што природно се појавува кај нив. Ова е огромна борба за нив бидејќи треба да направат рамнотежа помеѓу тоа да бидат тука за да му понудат нешто неверојатно на светот и да ја надминат недостојноста за тоа да се случи.
На старите души често им е тешко да најдат „дом“ и не се сигурни каде и дали некаде припаѓаат. Една од лекциите за нив е да го развијат чувството за дом во себе и да го носат со себе.
Тие треба да знаат …
Тие треба да разберат …
Тие поминуваат многу време гледајќи ги луѓето и се многу љубопитни за тоа што се случува околу нив. Сакаат да ЗНААТ. Тие сакаат одговори, па нурнуваат длабоко во многу различни области и теми додека нивната љубопитност не се задоволи. Тие можат да бидат доживотни ученици бидејќи се протегаат во многу области обидувајќи се да разберат сè, вклучително и луѓето, бидејќи можат да бидат збунувачки.
Сето ова може многу да ја исцрпи старата душа, оставајќи ги да се чувствуваат исцрпени и исцрпени, расфрлани, премногу пегли во огнот и џек од сите занаети и ништо.
Тие, исто така, можат да трпат многу ментална болка поради тоа што премногу време се „во сопствените глави“.
Интроспекцијата е огромна за старите души и им треба долго време да сварат што се случува во нивниот свет.
Старите души, исто така, имаат тенденција да ги гледаат работите во слоевите што ги опкружуваат и лесно можат да забележат обрасци и пораки. Тие имаат многу моќна интуиција и систем на водење во себе и можат да бидат многу психички. Старите души имаат многу длабока нишка на внатрешно знаење што понекогаш може да изгледа пророчко.
Тие имаат длабоко познавање на работите далеку од нивните години и можеби се од места што никогаш не ги живееле или се чини дека ги виделе порано.

Длабоки чувства…
Старите души длабоко го чувствуваат духот…
Тие се многу чувствителни и можат да бидат склони кон емпатични тенденции. Поради ова, тие можат да се сметаат за „премногу сериозни“, додека имаат глупава, забавна страна, понекогаш резервирана за оние кои навистина ги „добиваат“. Кога сакаат, тоа го прават со целото свое битие, што на некои луѓе им е тешко да го поднесат.
Старите души навистина не ги разбираат игрите што луѓето ги играат едни со други, како игрите на умот или играњето со чувствата на другите луѓе. Тие не ја разбираат нивната цел и генерално се ужасни за нив затоа што не сакаат некој да се чувствува повреден или да ги гледа како губење време и енергија. Одбивањето е особено тешко и лично за нив да го примат.
Ова длабоко чувство на чувство се протега на природниот свет и многу стари души се чувствуваат поврзани со него и чувствуваат кога тој или животните се повредени. Може да им биде тешко да гледаат насилство, па дури и да размислуваат за тоа. Кога се млади, тие можат да придаваат чувства на сè, дури и на растенија и кукли.
Духовно на свој начин…
Старите души имаат одлична духовна страна, но често ја гледаат надвор од параметрите и правилата на мејнстрим или организираните верувања. Тие не мислат дека треба да го изразат тоа како што сите други го изразуваат.
Духовноста за нив може да биде седењето среде никаде и зјапањето во облаците или правењето јога. Тоа може да биде инвестирање на целата своја енергија во сликата. Тие се отворени за подлабок, невидлив тек што го носат со себе во она што повеќето би ги сметале за најприземни постапки. Можам да најдам длабоко значење и порака во еден лист, песна или насмевка.
За нив тоа не е тренд или изглед, тоа е знак за тоа кои се тие.
Ова проширување надвор од границите на верувањето може да биде одличен подарок за старата душа и да биде дел од она што тие се тука да го додадат на човештвото како начин на размислување надвор од рамката и развивање нови идеи и верувања. Можеби се тука за да ги турнат бариерите на познатото во доменот на непознатото.
Проблеми со авторитетот и бунт…
Од мали нозе, старите души можат да влезат во конфликти со авторитетот.
Тие мислат дека сите околу нив треба да гледаат надвор од нивната физичка возраст и да ја знаат нивната вредност и да го ценат нивното знаење. Затоа, тие можат многу да се иритираат од авторитетот и правилата кои ја спречуваат нивната способност да ја изразат својата вистина на начин што им одговара или на начин што ги предизвикува.
Ова може да доведе до бунт, расправии со родителите, браќата и сестрите, проблеми со наставниците и испрашување на водачите. Старите души не се тука за да се прилагодат.
Сепак, ова е подарок на старата душа, бидејќи нè доведува до место на преиспитување на старите парадигми и како работите можат да се префрлат од старата стража за да донесат поголемо проширување и раст.
Ја сакаш класиката…
Старите души гледаат вредност во работите од минатото, особено кога станува збор за креативноста во сите нејзини облици.
Од мали нозе можам да ја сакам старата литература како Шекспир, старите филмови и актери, уметноста, архитектурата и музиката. Тие беа оние кои го слушаа винилот на нивните родители и можеа да го слушаат на ЦД.
Тие често пишуваат на долга рака и им се допаѓа чувството на пенкало меѓу прстите дури и кога имаат на располагање тастатура од компјутер.
Може да биде повикот од минатото животно искуство што ги прави овие работи неодоливи за старите души, или може да биде тоа што тие гледаат вредност длабоко над возраста.
Тие гледаат вредност и убавина во нештата без разлика колку години имаат. Тие дејствуваат како мост на многу начини поврзувајќи ги нишките од минатото со сегашноста, внесувајќи ја енергијата и креативниот сјај на минатото во нивните тековни проекти и акции.
Танцувајте со сенки…
Старите души се многу чувствителни на темни мисли, депресија и лошо расположение.
Една работа што често се пропушта кога се зборува за стари души е темнината што понекогаш ги опкружува. Не е лесно да бидете погрешно разбрани и да знаете дека припаѓате на подлабока вена која многумина не ја гледаат и тоа може да предизвика многу темни мисли во старите души.
Иако понекогаш може да биде тешко да се прифати, овој танц на сенки делува и како длабок учебник за лекции за старата душа. Честопати лекот што тие се тука да го донесат на овој свет се наоѓа по овие времиња на темнина.
Да се ​​биде стара душа не те прави чуден, тоа те прави посебен. Прегрнете ја оваа длабока нишка на вистината што се провлекува во вас и не дозволувајте некој да ви каже дека тоа е проклетство, а не благослов.
~ Ара Кембел ~