Што значи да се сакаш себеси?

lifestyles one person beach back view summer 1122 2306

Љубовта кон себе може да биде малку збунувачка затоа што не сме сосема сигурни што е јас. Мислиме дека тоа е она што го гледаме во огледалото и како се претставуваме пред светот, дека така не доживуваат. Многу е полесно да ги сакаме другите бидејќи во таа Љубов кон обликот го бараме вистинското јас, тој божествен дел во нас.

Да се ​​сакаш себеси значи да бидеш свесен дека во нас е Изворот. Затоа што ние сме тој херој, принц, принцеза, мало девојче во земјата на чудата. Тоа е патување низ внатрешниот свет, бидејќи сите се таму: лошата вештерка, доброто зајаче и даровите на Љубовта на кои наидуваме одвреме-навреме, како да собираме парчиња од нашата љубов.

media 24 uslugi

За да сака мажот му требаат две работи: страст и енергија. Љубовта е движење, постојана размена на светлечки влакна во полето на свеста – тоа е енергија. Страста гори од копнеж по неа, едвај го чекам следниот момент каде што има уште повеќе Љубов. Ако колената не ни се тресат при самата помисла да сакаме, тогаш треба да ја промениме стратегијата и да посегнеме по енергијата која ќе ни ја поттикне возбудата и уште поголема страст.

Љубовта е насекаде, но ние можеме да бидеме свесни за неа само во себе, исто како што сонцето е свесно за себе, за својот сјај. Меѓутоа, сите предмети што ги осветлува ја чувствуваат самосвесноста на Сонцето. – „Љубов во книга“

Ненад Љубиќ,  nenadljubic.com