Што точно е кармички долг и како можете да знаете дали го имате?

karmic ki dug

Велат: „Сè се враќа, сè се плаќа“, а ако верувате во карма, сигурно ќе ве интересира верувањето дека кармата го надминува животот. Кармичкиот долг е токму тоа: карма од минатите животи

Што е кармички долг?

Кармичкиот долг значи нешто што се случило во минатиот живот што треба да го поправите во овој живот, објаснува за mbg нумерологот и автор на „You are Cosmic Code“, Кејтлин Керхарт  .

Психичарот и акупунктурист Деганит Нур додава дека „кармичката лекција ќе се повторува одново и одново додека не ја совладате“.

Сепак, и таа и Кехарт додаваат дека повеќето од нас имаат карма, но да се има страв и срам поради тоа не е погодно за раст. Наместо тоа, постојат многу правилни начини на кои можеме да ги избалансираме или отплатиме долговите од минатото.

Еден од тие начини е да им помогнеме на другите да ги подобрат нашите животи и да ја балансираат кармата во овој живот.

Знаци на кармички долг: 

1. Искусувате навидум необјасниви однесувања и модели

Според Нур, ако тоа не може да се објасни во овој живот, големи се шансите да е вкоренето во минатиот живот. „Ова обично се однесува на ирационални стравови или други однесувања или обрасци кои инаку не би имале смисла во контекст на овој живот.

Без разлика дали станува збор за страв од вода, одбивност кон радост, недоверба кон авторитет итн., ако сега нема ништо што да го објасни стравот или однесувањето, тоа веројатно произлегува од минатиот живот.

2. Посочени се можности за надминување на кармичкиот долг

Ако не успеете да го решите вашиот кармички долг, тој ќе продолжи да се појавува, што ќе ве поттикне да ја надминете вашата карма.

„Исто како и секоја шема, овие нецелосни циклуси на карма може да се претворат во повторувања ако не станете свесни за нив“, објаснува Нур, „кои само ќе акумулираат се повеќе и повеќе необработена карма со текот на времето“.

3. Имавте една или повеќе кармички врски

Понекогаш кармичкиот долг се однесува на многу блиски врски кои го надминале животот, и тука влегуваат во игра кармичките односи.

Може постојано да бидете вовлечени во врска со одредена личност, која ве учи на истата лекција одново и одново. Овие односи можат да бидат токсични, но исто така може да бидат неопходни за да го решиме нашиот кармички долг.

4. Свесни сте за една или повеќе теми кои се повторуваат во вашиот живот

Дури и ако се обидете да ги игнорирате вашите долгови, веројатно сте свесни дека некои ситуации и проблеми постојано се појавуваат во вашиот живот.

Нур забележува дека нецелосната карма може да се чувствува како стапица и тешко е да се игнорира чувството да се биде заробен. Кармичките долгови понекогаш може да изгледаат монументални и непремостливи, но тие се неизбежни.

5. Имате кармички броеви за долг

И, конечно, од нумеролошка перспектива, Керхарт објаснува дека некои (но не сите) луѓе имаат кармички броеви на долг во нивната лична нумеролошка табела. Овие бројки се 13, 14, 16 и 19.

Кармички броеви на долг:

13: Бројот 13 е поврзан со мрзеливост и себичност во минатиот живот. Можете да се справите со обвинување други и не преземање одговорност, негативност, а исто така и тврдоглавост и потреба за контрола. Вашата карма ве насочува кон одговорност.

14: Кармичкиот број 14 се однесува на злоупотреба на слободата, било преку самозадоволување или преку доминација на другите. Може да се борите со проблеми со недостаток на самоконтрола, прекумерно уживање и посветеност. Вашата карма е да развиете самодисциплина и сочувство кон другите луѓе.

16: Бројот 16 може да биде најголем предизвик за надминување и укажува на многу силно его од минатото живот, како и проблеми во врската. Можеби сте имале многу „пропаднати“ врски, тешкотии во поврзувањето со другите и проблеми поради себичност. Ваша карма е да бидете повнимателни кон другите и да размислите како влијаете на нив.

19: Бројот 19 укажува на некој што ја злоупотребил својата моќ во минатиот живот и предизвикувал страдање на луѓето. Можеби сте себични или манипулативни, нарцисоидни и многу загрижени за јавните настапи и успехот. Вашата карма во овој живот е да ја направите грижата за другите приоритет.

Како да го разберете вашиот долг?

Во овој момент можеби се прашувате како да го пресметате кармичкиот долг нумеролошки. Ако сакате нумеролошки да го пресметате кармичкиот долг, според Каерхарт, тоа не е премногу тешко.

„Ако еден од тие бројки е 13, 14, 16 или 19“, вели таа, „тоа значи дека имате кармички долг“.

Еве како да ги пресметате вашите пет основни бројки и да откриете дали одговараат на кармички долг.

Број на личност

Оваа бројка се однесува само на вашата личност и односот со другите. Се пресметува со собирање на цифрите од денот и месецот на вашето раѓање. (Не ја вклучувајте годината овде.) На пример, некој роден на 14 август би додал 8 + 1 + 4, што е 13-ти.

Како се поврзува со долгот: Сведено на една цифра, 1 + 3 е 4. Тоа е бројот на личноста. Сепак, тие коренски броеви 1 и 3 укажуваат на тоа дека лицето има кармички долг од бројот 13.

Број на животниот пат

За да го пронајдете бројот на вашиот животен пат, кој е сличен на вашиот сончев знак во астрологијата, ги додавате цифрите од вашиот роденден на ист начин како погоре, но овој пат со вклучена и годината на раѓање.

Како се поврзува со долгот: Да речеме дека гореспоменатиот целосен роденден бил 14 август 2001 година. 8 + 1 + 4 + 2 + 0 + 0 + 1 = 16. 1 + 6 собира до 7, (број на животна патека) бројот на кармички долг е 16.

Број на изрази

Бројот на вашиот израз се однесува само на вашите способности и страсти. Се наоѓа со додавање на броевите на вашето име. Еве како да го пресметате:

1: А, Ј, С

2: Б, К, Т

3: C, L, U

4: Д, М, В

5: E, N, W

6: F, O, X

7: G, P, Y

8: H, Q, Z

9: Јас, Р.

dzovi kompani baner horizontalen

Како се поврзува со долгот: Да речеме дека некој се вика Џексон. 1 + 1 + 3 + 2 + 1 + 6 + 5 е 19. 1 + 9 = 10, што во нумерологијата се сведува на едноцифрениот број 1 + 0 или 1. За да најдете кармички броеви, ќе треба да ги погледнете броеви кои доаѓаат пред овие едноцифрени броеви. Во овој случај тоа е 19 – уште еден кармички број.

Роденденски број

Овој број е само денот во месецот во кој сте родени и ги претставува сите вештини што сте ги донеле со себе од минатиот живот.

Како се поврзува со долгот: ако некој е роден на 13-ти во месецот, неговиот роденденски број е 4, но, погодувате, нивниот поврзан кармички број е 13.

Бројот на душевните нагони

Конечно, вашиот душевен нагон се занимава со желбите на вашето срце и се пресметува со додавање на согласните цифри од вашето полно име, минус самогласките, користејќи ја горната азбучна табела.

Како се поврзува со долгот: На пример, името Џејн До (J, N, D) би било 1 + 5 + 4 = 10. Ова се намалува на 1 што е број на душевниот погон и 10 што е кармички број. Бројот 10 е бројот на кармичко завршување, што значи дека нема долг за плаќање.

Кармички лекции наспроти кармички долг

Кармичките лекции и кармичките долгови се поврзани со тоа што обајцата се занимаваат со кармата од минатиот живот. Сепак, кармичките долгови носат поголема тежина во текот на нашиот живот.

Од нумеролошка перспектива, кармичките лекции исто така се бројат поинаку од кармичките долгови. И за разлика од долговите кои зборуваат за тековните предизвици со кои се соочувате, лекциите опишуваат што недостасува во вашиот живот што може да ви помогне.

Како да вратите кармички долг?

Како што објаснува Нур, „Не е толку едноставно како да си добар со некого денес затоа што вчера си бил злобен кон некого. Апсолутно можеш да дадеш се од себе за да ги совладаш твоите кармички лекции, да ја завршиш својата карма и да внимаваш да не предизвикаш штета – но тоа не Не значи дека ви е загарантирано рајот, светата земја или наградата за да станете „без долгови“.

Сепак, таа советува да развиете свест за влијанието на вашите постапки и да направите информиран избор. „Ако ѝ пристапите на кармата како да е банкарска сметка или листа за проверка, целосно ја промашувате поентата“, додава таа.

Наместо да го гледа како отплата на долгот, Керхарт го гледа повеќе како неопходно искуство. Сами треба да поминете низ искуства кои „ви покажуваат низ што поминале другите околу вас поради вас“ во вашиот минат живот, објаснува таа. „И разбирајќи го тоа, треба да најдете подобар пристап.

Не можеме да ги избегнеме кармичките долгови и нема гаранција дека ќе го прекинеме циклусот во овој живот, но можеме да ги прифатиме со повеќе разбирање и сочувство.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

Заклучок

Ако одредени ситуации постојано се повторуваат во вашиот живот, обидете се да ги решите со изготвување сопствена нумеролошка табела и почнете да ја разоткривате мистеријата на вашите кармички долгови и да работите на наоѓање поголема рамнотежа во вашиот живот.