Ѓорѓе Божинов – Во првата половина од денешниот ден присуствував на состанок со задграничните комитети на ВМРО-ДПМНЕ во Женева, заедно со Претседателот Проф. Д-р. Христијан Мицкоски, Потпретседателот Александар Николовски и членот на извршниот комитет Драган Ковачки, како и на трибина организирана во Ешалан на која се дискутираше за иднината на Македонија и прашањата кои ги засегаат Македонците кои живеат во дијаспората.

425691395 402514198945455 718908425259772828 n
🇲🇰Македонците сега и се најпотребни на Македонија
 Ѓорѓе Божинов – Во првата половина од денешниот ден присуствував на состанок со задграничните комитети на ВМРО-ДПМНЕ во Женева, заедно со Претседателот Проф. Д-р. Христијан Мицкоски, Потпретседателот Александар Николовски и членот на извршниот комитет Драган Ковачки, како и на трибина организирана во Ешалан на која се дискутираше за иднината на Македонија и прашањата кои ги засегаат Македонците кои живеат во дијаспората.

425507327 1732161967269200 7006641962528036396 n

425684441 402514258945449 4842358965875944816 n

425713228 402514228945452 7872184454231948787 n

425713851 402514252278783 7048608712918284706 n

425738767 402514125612129 42233716971459991 n

bozinov

🇲🇰На Македонија сега и се најпотребни Македонците
Во прилог е моето обраќање на настанот ,,Најдоброто од Македонија” организиран од здружението Пирок во Пајерн, Швајцарија
https://www.facebook.com/gjorgjebozhinov/videos/923660535939075/