Љубовта е живот

daniel holeman 6

Неопходно е секој човек на планетата да разбере дека неговата животна енергија – љубовта, која ја користи за сите можни ситуации – тече околу него постојано, секоја секунда. Сите ние сме љубов во движење. Нивото на вибрации со кои вибрира нашето тело одредува какви луѓе и ситуации ќе привлечеме во нашите животи. Време е да сфатиме дека нашиот мозок не е орган за размислување, туку за привлекување мисли кои се исти вибрации како нас. Значи, ако сте лути, се чувствувате виновни или љубоморни, ќе привлечете луѓе во вашиот живот кои ќе создаваат ситуации со вас кои одговараат на вашата вибрација. Сè може да се сведе на чиста физика. Токму затоа е лесно да се знае што можеме да очекуваме од животот според тоа како се чувствуваме за себе СЕГА. Ако сме направиле се како што треба, ја живееме нашата цел во животот и сме исполнети, тогаш на нас е да продолжиме да даваме без очекувања бидејќи примањето е автоматско и никогаш не е услов.

baner portland horizontalen

Љубовта е најинспиративната тема во нашиот свет. Кога ќе се спомне љубовта, на сите ни доаѓа веднаш романтични мисли, сепак љубовта не се однесува само на партнерските односи. Не научија дека љубовта е енергија на животот. Љубовта е всушност самиот живот, кој започнува со зачнувањето, а кој го губиме кога таа енергија ќе го напушти нашето тело и кога таа енергија се враќа кај Создателот.

Кога се раѓаме, ние сме чиста љубов. Зрачиме со љубов кон сите околу нас. Во нашиот ум нема ниту една „злобна“ мисла. Како што растеме, апсорбираме повеќе енергија од околината. Затоа луѓето немаат еднаков живот бидејќи не сите живеат во еднакви околности. Ако околината е полна со љубов, детето ќе има совршена основа да прерасне во битие од љубов и светлина како што било замислено.

Сепак, малку се среќниците кои така растат и додека не станат полнолетни, кога нашиот нервен систем е целосно развиен, живеат во услови полни со безрезервна љубов, почит и поддршка. Повеќето луѓе растат во услови кои им се емоционално премногу тешки и самите не можат да ги обработат сите негативни емоции на кои се изложени. Тогаш со секоја нова ситуација во која не се поддржани и не им се дава љубов, туку им се одзема залиха од срцето што самите тие го донеле на овој свет. Потоа тие создаваат ѕидови околу своето срце за да ја заштитат нивната суштина, нивната Божествена суштина.

Секој нов стрес создава нов ѕид околу нашето срце. Затоа, многумина живеат целосно блокирани и одвоени од светот.

Би било добро кога сите би дошле до сознанија за тоа што е љубов и овие вистински сознанија за љубовта искрено да се споделат со сите нови генерации за никој никогаш повеќе да не ја искористи љубовта.

Токму поради злоупотреба, сè се подразбира под поимот љубов. Љубовта, дури и да се нарече љубов, таа треба да биде целосна и безусловна бидејќи е Божествена енергија. Многу врски се нарекуваат љубов. Секоја партнерска врска или родителска врска, ако има некакви барања, не е љубов туку некаква форма на приврзаност. Љубовен однос не може ни да се случи ако двете страни не ја сакаат и не ја прифаќаат другата безусловно.

dzovi kompani baner horizontalen 1

Така е во повеќето бракови каде едната страна само дава, а другата само зема. Овде не можеме да зборуваме за љубов бидејќи љубовта создава полн круг кога двете страни даваат без очекување. Само тогаш се создава магијата и магијата што ги нарекуваме љубов. Сè на овој свет треба да биде исполнето со љубов, но не е така, бидејќи сите сме полни со живот, односно љубов.

Тоа не е затоа што во нашите меѓучовечки односи се развиваат различни форми на приврзаност. Сето ова не може да создаде полн круг на љубов во кој сè тече непречено, сè е едноставно, спонтано, затоа што луѓето кои формираат таков полн круг се со истата вибрација. Ако едната страна постојано зема и постојано има потреба, нема начин да се создаде чувство на љубов бидејќи страната што дава љубов е лишена од повратниот импулс што треба да дојде од другата страна.

За жал, таму е невозможно да се почувствува љубов. Ако се работи за родители или пријатели каде што нема сексуалност, можеме да чувствуваме наклонетост, сочувство, емпатија или каква било емоција, но тоа не е љубов. Љубовта се раѓа кога давањето е взаемно и безусловно.

Затоа многу ги боли децата кога не чувствуваат вистинска поддршка и љубов од родителите, затоа е тешко кога имаме пријатели само кога даваме и кога во одредени ситуации бараме нешто поразлично од вообичаениот начин на однесување. во која едната партија се снаоѓаше подобро. Тогаш сме обвинети дека сме себични и премногу барани.

Затоа верувам дека секој што е убеден дека живее во љубов треба да се преиспита дали е тоа така. Одличен тест е да ја проверите оваа изјава за вашиот најголем непријател, за личност која не може да ве сфати или која ви направила нешто лошо во вашиот живот.

Обидете се да ја сакате таа личност. Проверете ја вашата љубов. „Сакај ги своите непријатели“. Се прашувам дали тоа воопшто е возможно затоа што, како што напишав погоре, љубовта се случува кога е обострана. Тогаш таа е Света и неизмерно моќна. Можеме да се обидеме да го сакаме нашиот непријател, но не чувствуваме љубов кон него.

oglasi jovi kompani

Можеме да научиме да го цениме, да го почитуваме, да го поддржуваме, но не можеме да го развиеме чувството на љубов додека другата страна не го стори истото. Само тогаш се случува магијата и тогаш ја трансформираме реалноста. Сè потоа се менува затоа што успеавме да поттикнеме друга личност да направи лична промена со нашите напори и со давање љубов. Имајќи предвид дека љубовта не може да постои на ниски вибрации, треба да бидеме постојано високи вибрации и тогаш оваа љубов, која двете страни заеднички ја создадоа, ја менува реалноста околу нив.

Може да се каже дека целиот свет сега е во позиција да знае што е љубов и да живее љубов.

Затоа е толку важно секој човек на планетата да разбере дека околу него постојано, секоја секунда тече неговата животна енергија – љубовта, која ја користи за сите можни ситуации. Сите ние сме љубов во движење. Нивото на вибрации со кои вибрира нашето тело одредува какви луѓе и ситуации ќе привлечеме во нашите животи. Време е да сфатиме дека нашиот мозок не е орган за размислување, туку за привлекување мисли кои се исти вибрации како нас. Значи, ако сте лути, се чувствувате виновни или љубоморни, ќе привлечете луѓе во вашиот живот кои ќе создаваат ситуации со вас кои одговараат на вашата вибрација.

Сè може да се сведе на чиста физика. Токму затоа е лесно да се знае што можеме да очекуваме од животот според тоа како се чувствуваме за себе СЕГА. Ако сме направиле се како што треба, ја живееме нашата цел во животот и сме исполнети, тогаш на нас е да продолжиме да даваме без очекувања бидејќи примањето е автоматско и никогаш не е услов.

379636246 2483344625173152 7145445020029331891 n

Сите што се разбудиле сфатиле дека се љубов, дека се „трансформатори“ на стари ниски вибрации. За да успеат, требаше да се сакаат себеси за да можат да ги сакаат и сите други. Сега останува на сите нас да живееме преку нашите таленти бидејќи тогаш сме на нашите највисоки вибрации и тогаш сме водени од повисоките светови.

Светот почна видливо да се менува бидејќи светлината во нас сега вибрира на повисоко ниво. Бог е љубов и колку повеќе љубов имаме во нас, толку повеќе Бог зборува преку нас затоа што целосно сме му се предале, стануваме креативни и живееме тоа што сме. Сите што живеат љубов се Божји деца. Тие се живи делови на ЕДЕН ЖИВ ОРГАНИЗАМ – ХУМАНОСТ!

Љиљана Посавец