10 работи кои НИКОГАШ не се „жртвуваат“ за врска

love 749677 1280dd 696x333

Да, заедно е поубаво, но одредени работи никогаш и не треба да се жртвуваат заради врска. Еве која!

baner portland horizontalen

Вашата среќа

Партнерот треба да внесе среќа и радост во вашиот живот, а не тага и копнеж. Секако, ќе има моменти кога ќе ве растажи, но ако тие моменти се почести од моментите на среќа, размислете за тоа…

Вашата партија

Дали се смеете и пробувате нови работи заедно? Иако е сосема нормално да имате несогласувања од време на време, вашата врска главно треба да биде среќна и забавна.

Вашата слобода

Во здрава врска треба да можете сами да излезете и да уживате без вашиот партнер да биде загрижен или вознемирен. Посесивното однесување обично е показател за несигурност, а тоа е личен проблем на партнерот кој не можете да го „средите“.

Вашиот внатрешен мир

За да бидете среќни, важно е да го одржите вашиот внатрешен мир. Ако вашиот партнер ве прави вознемирени, нервозни или вознемирени, тогаш може да се чувствувате депресивно и да имате тенденција да се „исклучувате“ од остатокот од светот.

Вашите искуства

Животот е возбудлив. Во текот на животот ќе доживеете многу брилијантни работи кои ќе ве направат позрели, помудри, посреќни и ќе ви помогнат да го пронајдете вашиот внатрешен мир. Ако поради партнерот пропуштате да пробувате нови работи, време е да се запрашате зошто. Дали вреди?

Вашата личност

Вашата личност е она што сте, а вистинската личност ќе го цени и сака тоа пред се друго. Во здрава врска, ниту еден од партнерите не треба да се труди да ја промени личноста на другиот, бидејќи се сакаат такви какви што се и какви се.

Вашите други врски

На почетокот на врската, повеќето парови минуваат низ фазата на меден месец – време на возбуда, заљубување, како и желба постојано да се гледаат и да поминуваат време заедно. Меѓутоа, ако сте заедно неколку месеци и не се гледате со семејството и пријателите, тоа може да укажува на посесивно однесување. Важно е да имате што повеќе здрави врски во животот, а преголемата зависност од партнерот не е здрава.

Вашите чувства

Голем дел од здравата врска е почитувањето: партнерите треба да се почитуваат и искрено да се трудат да ги разберат чувствата и мислењата на партнерот, без предрасуди.

Вашите соништа

Добрата врска е партнерство – партнерите се поддржуваат на секој чекор. Сосема е нормално ако имате различни соништа, но сепак треба да се поддржувате еден со друг.

 

Вашите верувања

Вашите верувања ви се исклучително важни и никој освен вас не треба да се обидува да ги промени. Иако вашиот партнер не мора да верува во она во што верувате, важно е да ги почитува вашите вредности. А ти негов. Секогаш барајте сличности, никогаш разлики.

minimagazin.info