10 цитати за да ве поттикнат да го следите својот пат


  1. “Најголемата слава во животот не лежи во тоа да не паднеш никогаш, туку во тоа да се кренеш и станеш после секое паѓање.” – Нелсон Мандела
  2. “Единствениот начин да правите големи работи е да ја сакате работата што ја правите.” – Стив Џобс
  3. “Во три зборови можам да го опишам животот: тој продолжува.” – Роберт Фрост
  4. “Најдобриот начин да предвидите вашиот иден живот е да го креирате истиот.” – Абрахам Линколн
  5. “Не можеме да го промениме нештото додека не го прифатиме. Осудувањето не ослободува, туку потиснува.” – Карл Јунг
  6. “Среќата не е нешто готово, туку доаѓа од вашите сопствени постапки.” – Далај Лама
  7. “Единствената вистинска мудрост е во тоа да знаете дека ништо не знаете.” – Сократ
  8. “Добриот живот е процес, а не состојба на постоење. Тоа е насока, а не дестинација.” – Карл Роджерс
  9. “Успехот не е краен, неуспехот не е фатален: Храброста за продолжување е она што брои.” – Винстон Черчил
  10. “Верувајте дека можете и сте на половина пат.” – Теодор Рузвелт

Monica AI