11 видови на болка директно поврзани со чувствата

headache 1910649 960 720 696x333

Додека некои видови болка се само несреќен резултат на нерамнотежа на физичко ниво, важно е да се запамети дека другите форми на непријатност првенствено се поврзани со вашата емоционална состојба.

Особено, неодамнешните истражувања покажуваат дека одредени видови на психолошки стрес може да предизвикаат привремен воспалителен процес или долготрајна модулација на воспаление, што доведува до хронична болка .

Што се обидуваат да ви кажат овие 11 различни видови болка за вашата моментална емоционална состојба?

Откривањето и решавањето на овие проблеми можеби е токму она што ви треба за да започнете во процесот на постигнување на животот што го сакате.

baner portland horizontalen

1. Болка во горниот дел на грбот

Недостатокот на соодветна емоционална поддршка често се изразува како болка во горниот дел на грбот, а понекогаш оваа непријатност е предизвикана од чувството дека не сте сакани.

Ако чувствувате недостаток на поддршка затоа што сте осамени, побарајте нови начини за поврзување со луѓе, на пример онлајн или преку курсеви или клубови.

Ако во моментов се чувствувате малку изолирано од луѓето во вашиот живот, размислете како можете да разговарате со нив и да побарате што ви треба.

2. Болка во главата

Честите главоболки често се знак дека сте преоптоварени со нешто што се случува во вашиот живот.

Затоа, едно од најдобрите решенија е релаксација.

Обидете се да медитирате, направете топла бања или едноставно легнете некое време.

3. Болка во вратот

Истражувањата покажуваат дека хроничната болка во вратот понекогаш е предизвикана од неможноста да простите некому или себеси за нешто од минатото.

Запрашајте се дали тоа е случај со вас и размислете што треба да направите за да го ослободите.

Запомнете секогаш кога е можно – Законот за привлекување бара посветен фокус на сегашноста.

4. Болка во рамената

Болката во рамото често доаѓа од носење тежок емоционален товар.

Можеби преземате премногу од другите луѓе или можеби ги чувате сите ваши проблеми внатре.

Размислете како можете да го олесните тој товар – има ли некој со кој можете да разговарате и дали постои начин да ја споделите вашата огромна одговорност со некого?

media 24 uslugi

5. Болка во потколеницата

Кога чувствувате болка во телињата, причината може да биде лутина и незадоволство.

Ако трошите многу време фокусирајќи се на она што го имаат другите, запомнете дека тоа ве усогласува со вибрациите на недостаток, што ви го отежнува привлекувањето изобилство.

Наместо тоа, погледнете внатре и најдете причини да бидете благодарни за тоа што сте и што имате.

6. Болка во лактот

Кога чувствувате болка во лактите, можеби активно се спротивставувате на новите промени кои доаѓаат во вашиот живот.

Дали поминувате низ период на трансформација и дали овој процес го доживувате како нешто страшно?

Обидете се да запомните дека со промената доаѓа растот и можностите за нови можности.

Универзумот ни носи промени само кога сме подготвени да ги примиме.

dzovi kompani baner horizontalen 1

7. Болка во долниот дел на грбот

За чудо, постојат некои докази дека хроничната болка во долниот дел на грбот може да се појави поради вознемиреност предизвикана од финансиска ситуација.

Ако ова звучи значајно, размислете како можете да привлечете поголема поддршка од, на пример, финансиски советник или пријател.

Ако не сте загрижени за пари, болката во грбот може, како болката во горниот дел од грбот, да биде поврзана со недостаток на емоционална поддршка.

8. Болка во нозете

Стапалата се поврзани со расположението, па болните стапала може да укажуваат на депресија и негативност.

Обидете се да откриете зошто се чувствувате така и дали можеби ја апсорбирате негативноста на другите луѓе.

Барајте работи што ве прават среќни и не плашете се да побарате помош ако едноставно не можете повеќе да го подигнете вашиот дух.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

9. Болка во коленото

Студиите за болка во колената покажуваат дека таа може да биде поврзана со голем број различни емоционални прашања, па затоа мора да копате подлабоко за да разберете што навистина се случува во вашата потсвест.

Една од најчестите причини е тврдоглавоста, на пример, не сакате да се откажете од нешто што веќе навистина не е вистинското решение за вас.

10. Болка во раката

Кога сметате дека ги користите рацете за да ги поправите работите, да се поврзете со другите и да го искусите светот, не е чудно што болката во рацете е поврзана со прекумерно ниво на изолација.

Зошто се чувствувате срамежливо или избегнувате контакт?

Откако ќе го разберете одговорот, ќе знаете што да направите за да ја ублажите болката.

11. Болка во колковите

Болката во колкот се јавува кога се плашите да се движите на одреден начин, често поради неодлучност.

Дали сте можеби пред две (или повеќе) потенцијални патеки и тешко ви е да разберете кој пат треба да го следите?

Обидете се да направите листа на добрите и лошите страни за секој од нив, но обидете се да се поврзете со вашата интуиција. Вашето срце веројатно веќе го знае вистинскиот пат.