ИНИЦИЈАТИВА НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ Се собираат потписи за одземање право на гласање за пратеници од Собранието!

Социјалните медиуми се преплавени со иницијатива за одземање на правото на глас на пратениците да одлучуваат за името на нашата земја Македонија.

Зошто?

Бидејки однесувањето на голем број на пратеници од власта па и од опозицијата со нивното молчење за такви крупни одлуки не претставуват реален одраз на волјата на мнозинството Македонци,и одтука ова иницијатива за непризнавање на нивното дејствување од име на граганите кој ги избрале или со еден збор не се нивни претставници бидејки не ги штитат и не ги бранат и поддржуват нивните права ,ги команда некоја друга сила и земја која има сосема друг интерес а тоа не е нашиот интерес како Македонија .

 

Повеќе