Во Болоња (Италија) отворена првата сатанистичка црква

Европа ја доби првата сатанистичка црква и тоа во Болоња.

На 10 март во Болоња се отвори првата сатанистичка црква. Основана е во Европа,која ги гарантира слободата на вероисповед во сите нејзини земји членки.

Заменикот Алваро Порфидо,кој долго работел на овој проект на сатанистичката црква,објаснува:

  • Денес е направен важен исчекор напред во слободата на вероисповедтаби изборот за секоја од нив. Во склад со законот,секоја религија може и мора да се практицира слободно. Во Италија има дури 20 илјади познати и признаени сатанисти кои од денес ќе имат каде да ги извршуваат своите ритуали. Денес направивме големо демократско достигнување на кое треба сите да се гордееме – изјави Алваро Порфидо.

извор:lfattoquotidaino.it

превод: www.media24.mk

Повеќе