ММЧДП започна правна процедура против македонската влада

Македнското меѓународно движење за човекови права ги изнајми услугите на меѓународната правна фирма Даути Стрит Чемберс (Doughty Street Chambers) да истражи правни дејства против оние што се обидуваат да го променат името на Македонија.

Движењето кое што е најактивно во Канада, САД и Австралија меѓународни правни експерти кои што треба да утврдат дали со дговорот за името се создаваат услови за кривично гонење против премиерот Заев, министерот Димитров и други одговорни лица во владата.

Покрај македонските власти експертите ќе испитуваат дали има простор и за тужба против претставници на грчката влада.

извор:expres.mk

Повеќе