ПО СРЕДБАТА НА ПУТИН И ТРАМП – ПАЃААТ ВЛАДИТЕ ВО ГРЦИЈА И МАКЕДОНИЈА?!

Коолициониот партнер на владата на Ципрас во Грција, г-дин Панос Каменос, за грчката информативна егенција АНА-ИПА изјавил, дека договорот од „ПРЕСПА“ нема да се имплентира, дека Македонија нема да стане членка На НАТО! На нашата влада со подсмев им кажува „можете да собирате покани за НАТО, да се сликате колку сакате, но се додека го користете терминот Македонија, нема да станете членка на НАТО.“. Изјавата на г-дин Панос Каменос, се поклопува со изјавите на многу политичари во Грција, дека Македонија „можеби не би добила вето“ само за почеток само за преговори со ЕУ! Срамните и понижувачки договори кои ги склучи (без раслика „преспанскиот“ што не го потпиша, премиерот г-ди Зоран Заев ќе му се удрат од глава – прескапо ќе го чинат, не само него и Македонија, прескапо ќе ја чини СДСМ. Во еден од моите текстови јасно кажав „ЗАЕВ ЌЕ ЈА ПОГРЕБЕ СДСМ“ – такво мислење имам и за Мицковски кога е во прашање ВМРО ДМНЕ! Во опасност се доведени пратениците на СДСМ што кренаа рака за двојазичност и „преспанскиот договор“ – за преминување на Македонија. Во Македонија е запален фитилот за граѓанска војна, а не исклучено и етнички судир, на тоа укажуваат и планетите. Премиерот г-дин Зоран Заев, се нафати на невозможна Мисија, поради која ќе ја изгуби главата, ќе го загрози сопственото семејство, роднините, па и влашката заедница,како нивен преставник – која го нарече „изрод“! Тука би ја цитирал и г-ѓа Шеќеринска „Ставовите на Грција и Русија се совпаѓаат – ДА за ЕУ, НЕ за НТО!“ По средбата на преседателот на Руската Федереација г-дин Владимир Путин и преседателот на САД г-дин Доналд Трамп, кој по средбата на лидерот на Северна Кореја г-дин Ким, на коленици му оди на средбата со преседателот на Руската Федерација г-дин Владимир Путиун. На средбата г-дин Владимир Путин, јасно ќе му каже, ако сакаш Ким да го држам за уздите, тргни ги рацете од Србија и Македонија, во спротивно ќе ги пуштам уздите на КИм. По средбата на двата преседатели, веднаш нивниот договор ќесе почуствува во Грција, каде владата на Ципрас која протера руски допломати, како и владата на Македонија – тоа прескапо ќе ги чини – ЌЕ ЗАМИНАТ ОД ВЛАСТ. ВО МАКЕДОНИЈА НЕ Е ИСКЛУЧЕНО ДА ПАДНАТ ПОЛИТИЧКИ ГЛАВИ – НЕ САМО ФУНКЦИИ!  ЦИПРАС И ЗАЕВ ЌЕ СЕ ЗАГУШАТ – СЕ ОБИДОА ДА ГОЛТНАТ РУСКИ И КИНЕСКИ ЛЕБ!

Пишува Илија Бошков – Крајнички

 

Повеќе