Фадиљ Зендели од Беса: Демократските принципи се изгазени, последиците ќе бидат многу лоши

Фадил Зендели од опозициската Беса денеска во Собранието го истакна ставот на неговата партија оти со измената на изборниот закон на овој начин на сила се менуваат демократските правила.

„Сите партии треба да се дел од решението на проблемот. Ни сме за референдум, но начинот на кој се постапува не е демократски и ќе има последици“, посочи Зендели.

Повеќе