Франција ја Озакони Педофилијита! Марионетката Макрон го Легализира Сексот на Деца и Возрасни!

Владата на Макрон гласаше против ограничување на возраста за согласност за секс во Франција, станувајќи најнова нација која се предаде пред притисокот на меѓународната мрежа на Соросоидни активисти решени да ја нормализираат педофилијата и да го декриминализираат сексот со деца ширум светот, јавува YourNewsWire.Com.

Сојузниот закон во Франција сега нема законска возраст за согласност , што значи дека возрасните кои имаат секс со деца од било која возраст нема да бидат кривично гонети за силување ако детето жртва не е во можност да докаже ” насилство, закана, принуда или изненадување “.

Нацрт-законот за сексуално и родово насилство, познат како законот на Schiappa, беше потпишан од францускиот парламент на 3 август, предизвикувајќи бес во Франција, бидејќи родителите и групите за права на деца ја обвинија владата на Емануел Макрон дека ги предал децата на нацијата.

Непостоењето на законска возраст за согласност за секс става милиони деца во Франција во сериозна опасност од сексуална злоупотреба во Франција, според официјалните лица за заштита на децата.

Групите за детски права ја критикуваа владата на Емануел Макрон поради тоа што не обезбедиле законска возраст за согласност со цел заштита на децата, посочувајќи на неодамнешната одлука на француските судови да одбијат да ги гонат двајцата педофили за силување на 11-годишни девојчиња, бидејќи властите не можеа “да докажaт” дека децата не се согласуваат.

Во четвртокот, неколку групи, вклучувајќи го и францускиот Совет на здруженија за правата на детето, издадоа заедничка изјава за да ја искажат својата “индигнација” за непоставување на законска возраст за согласност во францускиот закон.

Во заедничката изјава, здруженијата го осудија новиот закон во најсилни можни црти: ” Ова треба да биде водечка мерка на законот: воведување на возраст под кое децата автоматски ќе се сметаат за неспособни да се согласат на секс со возрасни

Француските здруженија за детска заштита бараат владата на Макрон да го повлече законот на Schiappa и да воспостави законска возраст за согласност според која секој сексуален чин кој вклучува возрасни и деца ќе претставува силување.

Непоставување на законска возраст за согласност за секс го шокираше француското општество. Контроверзниот нацрт-закон се фокусираше на соодветен праг за возраст за согласност – 13 или 15 години. Сепак, изборот беше направен да се откаже од принципот на минимална возраст.

Во финалната верзија, законот Schiappa предвидува дека за децата на возраст под 15 години, ” моралното ограничување или изненадување се карактеризира со злоупотреба на ранливоста на жртвата која нема неопходно проникливост за овие дела “. Поранешниот министер за женски права, Лоренс Росињол, вели дека овие поими за “ранливост” и “распознавање” оставаат многу простор за педофилите да избегнат казна според законот.

“Застарени закони”

Франција не е единствената европска земја што се движи кон декриминализација на сексот со децата. Според влијателниот германски адвокат за миграција Ханс Голдсберг, законите за педофилија се застарени и треба да се укинат.

” Ќе има потреба од консолидација на националните закони според сегашниот европски систем за правните аспекти на сексот. Повеќето од овие национални пресуди не ги претставуваат современите општествени сложености на нашето време и се правно неосновани. Некои дури тврдат дека законот за возраста на дозволата стана излишен и повеќе не постои “, тврди адвокатот кој работел повеќе од 35 години во својата област.

Поддршката за ова постои секако и кај Соросоидите во САД. ” Само размислете како Грците уште пред две илјади години биле многу поотворено општество.  Да не забораваме дека љубовта меѓу маж и момче не е табу како денес “, објаснува културниот антрополог Томас Блек, од Универзитетот во Мичиген. Во моментов возраста на согласност се разликува од држава низ САД и во моментов е поставена помеѓу 16 и 18 години.

извор:http://kolozeg.info

Повеќе