Пацоли: Меѓу Србија и Косово не би требало да има граница

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет пацоли изјави дека меѓу Србија и Косово не би требало ни да постои граница и оти „топката треба да се префрли на економско поле“.

– Таму е решението – економска соработка, повеќе работни места, зголемен економски раст, подобар живот на населението, поквалитетно образование и повеќе производи на маса. Тоа треба, и ако има волја и од северна и јужна страна, тоа може да се постигне, истакна Пацоли.

Тој смета дека решението на косовското прашање е и близу и далеку.

 

Повеќе