ВАЖНА ВЕСТ: Во примероци од вода од Берово и дел од Скопје е пронајдено честички од Ураниум ?!

Овие денови актуелна е веста со примероци земени на вода од Берово и од Скопје и каде е направена анализа во приватна лабараторија, каде на сликите под микроскоп  убаво се гледа честичките од ураниум присутни во примероците на водата и  јасно се гледа дека ги има во голема концентрација.

СПОДЕЛЕТЕ !!!!!!ВАЖНА ВЕСТ !!!! Следниве слики се од пробата за вода која што е земена пред околу месец дена од :…

Posted by Georgi Gjoke Makedon on Saturday, 29 September 2018

Исто така анализата каде што е правена во Германија, луѓето кој ги направиле анализите , сакале дополнително мустрите или примероците да ги дадат на вештачење во специјализирана лабараторија за таа намена во Германија , биле одбиени за да се направат  и дополнителни прецизни анализи за да се даде најточен наод за присуство на ураниум но и за други штетни честички присутни евентуално во примероците на вода ,уште кога слушнале дека станува збор за примероци од Македонија, веднаш биле одбиени со образложение дека не смееле за нашата земја да прават вакви анализи.

Од тука само се потврдува фактот дека последните десет години заболувањата од рак во беровскиот крај (кој важи за најчист и најнезагаден еколошки) е зголемено заболувањето од рак  како последица од водата и други штетни честички во истата и кој треба институциите да го докажат спротивното дека не е така.

Претходно на територија на Берово немало луѓе со вакви болести или минорен е процентот кој биле заболени од вакви болести  и повеќе од алармантна е ваквата вест и неопходно е државните институции да ја расчистат дилемата околу ваквата информација или да излезат со конкретни мерки и да реагираат за ваквите наоди

Доколку станува збор за автентична и точна информација ова е огромен скандал од страна на нашите надлежни институции и одговорност мора да понесат сите инволвирани

Веднаш е потребна реакција и да се извршат сите неопходни анализи и да се обратат на граѓаните на Берово дали станува збор за точна информација или не и да постапат со неопходни испитувања со цел во иднина да не се користи ваквата небезбедни и опасна вода за жителите на беровско.

До нашиот веб портал пристигна молба за објавување на ваквата вест со која целта е да се информират институциите на системот под чија надлежност се ваквите работи ,да излезат на терен и да ја проверат веродостојноста на ваквите тврдења и да реагират кај населението и да спроведат анализи со кој би покажале дека водата во Беровско е сигурна и е безбедна за пиење и дека не содржи или во спротиовност да ги информира и ги предупреди жителите на беровско да не ја користат водата за пиење и да се најде соодветно решение за да не доаѓа до катастрофални последици поради неинформираност. Вакви работи не смеат да лебдат во воздух и да не бидат проверени,затоа уште еднаш апелираме надлежните да излезат на терен и да ги направат сите неопходни испитувања и да излезат со јасен и чист став дали водата е безбедна или не за користење,ова е сериозна дилема за која е потребно под итно да се преземат соодветни дејствија и направат анализи на водата.

ВАЖНО !!! ВАЖНО !!!! ВАЖНО !!! ВАЖНО !!!Овие денови актуелна е веста со примероци земени на вода од Берово и…

Posted by За Македонија со љубов on Saturday, 29 September 2018

Во прилог слики од лабараториското испитување на примероци од водата од Берово и од чешма во Скопско.

Извор на вест:

https://www.facebook.com/elena.gjoke/posts/1831683476952141?__xts__[0]=68.ARAPB6wlGAWvK-eU91u-U7gzzP8tMhaeGs5PoBNvmbptAfzZ1pfmb_ulOi072xDHstJXSAtAvUsAzO4LPQ_7BmFJ1aJ3XxCw5kbuWYN6u4OC73bamWcFAurBFNnkDwzEfsEpSFZ6JjJBCJPpgXHSwgL3WSqu1h5LfEUQJSrYFLAqzFxlWYj9mA&__tn__=-R

 

Повеќе