„Траекторија“: Македонската влада со Kинезите заштедила 82 милиони долари

На денешното рочиште за предметот „Траекторија“ во смс кои ги презентира СЈО, се гледа дека тогашната македонска влада добила пониска понуда од 82 милиони евра. Во пораките кои ги чита обвинителот, се слушна како обвинетите во овој предмет разменуваат мислења и прават план со цел да добијат многу поповолни услови од оние кои ги добила Република Србија за сличен проект, и од оние кои ги понудила првобитно Ексим банката.
Пешевски и Јанакиески успеале да ја симнат каматата од 3% на 2% на годишно ниво, со што заштедуваат околу 82 милиони долари во Буџетот на РМ.

 

Повеќе