ДРАГАН БОГДАНОВСКИ-да бидеме со оној кој е со нас

,,Интересот на Татковината, интересот на Нацијата, треба да стои на прво место пред секој македонски син и ќерка. Во овој свет на интереси, ние Македонците не смееме да се врзуваме за кој и да е опшествен блок или систем, за кој да е воен лагер – ни за Американците, ни за Русите, ни за Кинезите. Нашите интереси ни наложуваат да бидеме со оној кој е со нас – оној кој ќе биде спремен да ја помогне нашата праведна национална кауза, па било тој да е Американец, Рус или Кинез Во интерес на нашата Мајка Татковина секој Македонец треба да направи лична жртва со тоа што прави ќе работи за Македонија,,

Повеќе