Заев потврди: Олуките на АСНОМ се бришат од македонскиот Устав

Пермиерот Зоран Заев на денешната прес-конференција потврди дека од Преамбулата ќе се бришат одлуките на АСНОМ.

Според него, спорен е делот од АСНОМ, каде во одлуките ги повикува Македонците од соседните држави да се обединат.

Заев истакна дека Прогласот на АСНОМ ќе биде дел од Премабулата, но не и спорните, според него, одлуки.

Повеќе