Јасна Котеска: Јасно е, ова значи губење на државноста

Професорката Јасна Котеска истакна дека со Договорот од Преспа и со бршењето на АСНОМ од Уставот, не се гради државноста, туку се создава мини-федерација.

По Преспа и по анулирање на две заседанија на АСНОМ од Уставот, крајно време е некој да алармира дека ова не е спас на Републиката.
Туку создавање мини-федерација.
Како стручњак за 19век мене ми е јасно, ова е губење државотворност.
Не сум десничар и ова не е FUD. Само сведоштво. – напиша професорката на Твитер.

 

Jasna Koteska@JasnaKoteska

По Преспа и по анулирање на две заседанија на АСНОМ од Уставот, крајно време е некој да алармира дека ова не е спас на Републиката.
Туку создавање мини-федерација.
Како стручњак за 19век мене ми е јасно, ова е губење државотворност.
Не сум десничар и ова не е FUD. Само сведоштво.

Повеќе