ЖБОГАР ФАЛСИФИКУВАЛ ИЗВЕШТАИ ДА ПРИКРИВА КОРУПЦИЈА НА ВЛАДАТА: Жбогар, Могерини и Хан забраниле обвинителство да спроведе истрага за полнењето на кутии на референдумот?!

Движењето #Бојкотирам во Фејсбук пост посочи на низа манипулации во однос на референдумот за промена на името и гласањето за уставните измени во македонскиот парламент во кој лично и персонално е вмешан амбасадорот на ЕУ во Македонија, Самоил Жбогар. Имено од движењето најпрво посочуваат дека на Жбогар, Хан и Могерини и бил предаден список на вработени во ЕУ мисијата кои не гласале на референдум за да им се закануваат на локалниот стаф дека ќе ги бркаат од работа затоа што не гласале.

Потоа истите Жбогар, Могерини и Хан му забраниле на обвинителство да спроведе истрага за полнење на кутии, а се ближат претседателски избори. Жбогар меѓу другото фалсификува извештаи со цел да прикрива корупција на владата. Бил фалсификуван и извештајот за купувањето на пратеници, иако од јули биле известени дека Мијалков купува пратеници, а биле прикривани и заканите кон пратениците.

„-Најпрво Ванчо од ДИК преку Дамјан Манчевски и Лукаш им дале на Жбогар, Могерини, Хан список на вработени во ЕУ мисијата кои не гласале на референдум за да им се закануваат на локалниот стаф дека ќе ги бркаат од работа затоа што не гласале.

Втора работа истите Жбогар, Могерини и Хан забраниле обвинителство да спроведе истрага за полнење на кутии, а се ближат претседателски избори.

Трета работа е што Жбогар фалсификува извештаи за да прикрива корупција на владата.

Четврто фалсификувале извештаи за купувањето на пратеници, иако од јули биле известени дека Zмијалкоф купува пратеници.

Петто лажат во извештаите дека некој им се заканувал на пратениците од ВМРО да не гласаат, за да го прикриваат Сашо ЗмијалкоФ кој им се заканаувал на пратениците да гласаат во парламентот.
#Бојкотирам уставни промени.
#Апсаана за картелот Северна“ пишува од движењето на Фејсбук.

Повеќе