Навивачите на Шкендија наречени „балисти“ имаа свое „шоу“ по улиците на градот.(Видео)

Пред натпреварот со Шкупи во Тетово, навивачите на Шкендија наречени „балисти“ имаа свое „шоу“ по улиците на градот. Дел од претставата беа и скандирањата „УЧК, УЧК, каурски пи*чки, уби, уби уби каура и други навредливи слогани. Се разбира, не беше заборавено и „македонското девојче“.

„Перформансот“ доаѓа само по неколку дена откако беше објавено дека Охридскиот рамковен договор се внесува во преамбулата на Уставот и дека со тоа станува столб врз чии традиции наводно се изградила Република Северна Македонија.

Повеќе