Собранието со 58 гласа “ЗА” не успеа да му го одземе мандатот на Никола Груевски

Пред малку пратениците во Собранието на Р. Македонија со 58 гласа ЗА немаше доволно пратеници и 2/3 мнозинство за да му го одзеде мандатот на Никола Груевски.

Од присутните 87 пратеници 58 гласаа ЗА 29 ПРОТИВ  гласаа од присутните, со што Собранието немаше доволно гласови за да му го одзеде мандатот на бившиот Лидер и Премиер на Македонија Никола Груевски.

 

Повеќе