Сакаш да го откриеш Дип Стејтот !? – Следи ги парите на Ротшилд, Сорос и Рокфелер

Со речиси неограничен капитал, Вол Стрит и оние кои дробат пари таму, го користат за централизирање на владата. Нивните планови пропаднаа со светскиот поредок односно капитализам, со нарачани владини правила.

Можеби звучи клише, но во старата изрека за фаќањето на криминалците има голема мудрост: “Следете ги парите”. Овој совет се применува колку да се фатат мали ситни крадци како и големите криминални синдикати.

И тоа е особено важно кога се обидувате да ги разберете компонентите на бирократската и разузнавачката заедница на Дип Стејт – Deep State, и уште поважно, Deep State-от зад Deep State-от.

Оваа сензационална мрежа, која едвај скриена во овој момент, вклучува тајни друштва како што се Черепот и Коските и Бохемија, како и помалку таинствени организации како што се Советот за надворешни односи, Трилатералната комисија и состаноците на Билдерберг. Парите се секогаш клучни.

Се разбира, како што се користат медиумите за воспоставување на мрежа ( естаблишмент ), она што во минатите месеци обично се нарекува “длабока држава” се едноставно само различни делови од федералната влада, особено постојаната бирократска каста и она што е познато како “разузнавачка заедница”.

Сепак, тоа е само дел од приказната. Другите кои коментираа за оваа тема ја забележаа истакната важност на заедницата “Големиот бизнис” и “Вол Стрит” во врска со длабоката држава.

Поранешниот вработен во Конгресот, Мајк Лофгрен, државен секретар за безбедност и еден од првите гласови за развивање на идејата за “длабока држава” во Америка, го нарекува “хибриден ентитет на јавни и приватни институции што ја владеат земјата”.

Статија на КРИСТА

Повеќе