ЗЕКОЛИ: Груевски е дефокус за сериското уибство на еден народ

Аналитичарот Арсим Зеколи повторно на Твитер го коментира случајот со апсењето и бегството на Никола Груевски. Имено тој посочи дека бегството на Груевски претставува своевиден дефокус аа јавноста, притоа забележувајќи дека фокусот не е ниту пописот, ниту тендерите, ниту кавгите на Бихаќка туку станува за нешто многу поболно . Зеколи истакна дека јавноста се дефокусира од сериското убиство на еден народ

За да Грујопешт биде дефокус, треба прво да се има фокус на нешто. Не е ни до пописот, ни тендерите, ни кавгите на бихаќка. Мотивот за вакви игри е многу поболен и етапен. Нешто како серијско уибство на народи, пишува тој на Твитер.

Повеќе