Почина Слободан Угриновски, лидерот на Титови леви сили

Ненадејно на седумдесетгодишна возраст на 24.11.2018 год. почина Слободан Угриновски, претседателот на партијата Титови леви сили.

Сојузот на Титови леви сили е македонска вонпарламентарна комунистичка политичка партија основана на 26 октомври 2005 година.

Партијата се раководи според идеологијата на Јосип Броз – Тито, а нејзин претседател беше Слободан Угриновски.

Повеќе