Ако Македонија е Се што имаме тогаш ајде заеднички да седнеме на иста маса


Иван Соколов

Ако Македонија е Се што имаме тогаш ајде заеднички да седнеме на иста маса, заднкчки да тргнеме против злото Заев и СДС.

Ако Македонија е наша заедничка татковина, ако е Македонија се што имаме, тогаш и грижата и борбата за неа, треба да биде наша заедничка.

Кога веке сме кај заедничката борба за Македонија,во моментов наше заедничко е само злоупотребата на таа борба.

Заев тврди дека сето тоа што го прави, нее предавство, туку борба за подобар живот во Македонија.

Мицковски и ВМРО ДПМНЕ со сите сили(со тие што и колку што ги има)се спротивставува на предавството што Заев и СДС и го прават на Македонија.

Народот македонски негодува но ведне глава. Само мал дел излегува за да јавно го покаже своето негодување. Некои пак македонци со вештите ФБ прсти, негодуваат не заради тоа што Заев и го приредува на Македонија, туку против тоа што Мицковски и ВМРО ДПМНЕ, не успеваат да го спфечат тоа предавство.

Тие ФБ борци освен ширењето магла забуна и раздор со ништо друго не учествуваат во таа борба. Борбата е заедничка ДА но и одговорноста и студот по улиците и горивото во возилата и солзавецот и палката и судските пресуди се трба да е Заедничко.

МУДРУВАЊАТА и лукавите изјави на нашие ФБ револуционери од Дијаспората, свесно или не, сакајки или не, вршат сериозна услуга на антимакедонската политика на Заев.

Знам можеби отварам тема со која ке бидам парчосан од некои од нив кои ке се пронајдат во текстот на овој статус. Да ризикувам да бидам парчосан но нема да ја премолчам оваа неправда.

Ако Македонија е Се што имаме тогаш ајде заеднички да седнеме на иста маса, заднкчки да тргнеме против злото Заев и СДС, заеднички да изградиме нова власт која ке ја поведе Македонија напред за Македонија со која сите ке се гордееме.

Напиша: Иван Соколов на својот Фејсбук профил


#СоцијалниМрежи

Повеќе