„Македонија-Блокира“ денес на протест пред домот на пратеничката Емилија Александрова


Соопштение до медиумите од „Македонија Блокира„


„Македонија – Блокира„ денес, среда, 3 декември 2019 ќе одржи собир пред домот на пратеничката Емилија Александрова која е една од 8-те пребегани и уценети пратеници. На протестот ќе и биде предадено писмо на пратеничката Александрова зошто не треба да гласа за уставните измени. Собирно место е пред Собранието на Република Македонија во 18:30 часот  кога ќе тргне поворката кон домот на пратеничката.

Се вели во соопштението на „Македонија блокира„ или Кризен штаб против промена на Уставот, распуштање на Собранието и распишување избори.


www.media24.mk

Повеќе