Овие пратеници ни го сменија името

По дводневно тактизирање Заев обезбеди двотретинско мнозинство потребно за изгласување на уставните измени.

Од присутните 81 пратеници, сите се изјаснија „ЗА“ со што Република Македонија стана Република Северна Македонија.

Еве кои пратеници гласаа за промена на името:

Господ да ги казни – Се само дел од коментарите на социјалните мрежи после изгласувањето.

Повеќе