Петровски: Јас не гледам конкуренција во никој – ги познавам сите и им го знам беграундот

Филип Петровки, еден од кандидатите помеѓу кои ВМРО-ДПМНЕ ќе бира кандидат за Претседател на Македонија вечерва е гостин во емисијата „Само Вистина“ на Канал 5 каде што гостин е и Љупчо Зиков.

Ние испративме писмо до Орбан и Ердоган да не се потпише овој протокол , бидејќи народот излезе и кажа дека не сака во НATO со насилно менување на Уставот“ изјави Петровски а потоа и додаде:

„Јас не гледам конкуренција во никој. Ги познавам сите и им го знам беграундот на сите. Го паметам и Владимир Ѓорчев кога ја потпишуваше пристапницата за во млади сили а и Гордана Силјановска која беше министер за во Владата на Бранко Црвенковски кога без работа останаа 300 илјади работници мажи и жени.

Во емисијата исто така изјави една интересен момент:

„Зошто, дека Александар Македонски бил Македонец , понелогична работа од тоа нема? Што е тоа?

Повеќе