2.600 страници за еден месец прочитал 8-годишниот Михаил

Третоодделенецот Михаил Прентоски од Скопје во декември прочитал околу 2.600 страници, или повеќе од 84 страници дневно детска литература. Тој е ученик во III-4 одделение во ОУ „Јохан Хајнрих-Песталоци“, а неговите наставнички Ема Зафирова и Славица Гаврилова се најзаслужни што буквално се вљубил во читањето.
Повеќе прочитајте на Деца.мк

Повеќе