Приведен Трајко ВЕЉАНОВСКИ за „27 април“?!

Неофицијално, приведен е поранешниот претседател на Собранието, Трајко Вељановски. Приведувањето е извршено по повод настаните од „27 април“ и процесот што обвинителката Вилма Рускоска го води во врска со ова.

Засега на ниво на шпекулација е дека е приведен и поранепниот министер за образование Спиро Ристовски.

Вчера, еден од обвинитите во овој процес го имаа својот завршен збор. Меѓу нив и Горан Ангелов, Игор Југ, Игор Дурловски итн.

ДЕНЕШЕН.МК

Повеќе