Три големи пожари на отворено во близина на Струмица

Три големи пожари избувнаа напладне на три локации во близина на Струмица.

Според информација од ТППЕ од Струмица, пожарите избувнале во близина на селото Баница, кај затворот во Струмица и во месноста Софилар.

Во гаснењето на пожарите учествуваат повеќе екипи на ТППЕ Струмица, а чадот од пожарите се забележува и од поголема далечина, додека ветрот ги раснесува саѓите низ целиот град.

Повеќе