ЈАЗИК, ПИСМО И НЕПИСМЕНОСТ: Важно соопштение за (не)работењето на македонски факултет


Имавме професорски, па студентски, па ученички пленуми и на крај укинување на екстерното тестирање.

Сето тоа беше во функција за „уривање на режимот“ и „за автономија на универзитетите“. И ете денес нема екстерно, нема режим, нема пленуми…

А еве прочитајте што добивме. Важно соопштение на јазик и писмо кои личат на македонскиот, но кое воопшто не личи да биде истакнато на факултет од македонските универзитети.

И не е битен македонскиот факултет, на кој со ваква (не)писменост се информираат академските граѓани.


 

 

Повеќе