Владата потпишала 500.000 мигранти во Македонија! УСАИД веќе со обука за “Интеграција во Северна Македонија”! (ВИДЕО)

Преѕирот и омразата кон својот народ е болест! Не им требаме ни како народ ни како поединци! Владата на СДС/ДУИ потпишала прием на 500.000 мигранти! Македонија станува отпад за ИСИС терористите на ЕУ! – пишува kolozeg.info

Пропагандното видео од УСАИД е објавено вчера на јутјуб во кои ги инструираат потенцијалните азилантида конкурираат за македонско државјанство и ги насочуваат да ги користат ресурсите на државата “Северна”.

Видеото насловено Процесот на Интеграција во Република Северна Македонија е пропратено со текст: “За жал, многу бегалци немаат можност да се вратат во својата матична земја. Нивната единствена остварлива опција е интеграција во земјата на азил и започнување на нов живот. Интеграцијата е постепен процес со правни, социјални, економски и културни аспекти. Ова видео создадено од Проектот на УСАИД за мигранти и бегалци за заштита на човековите права го нагласува процесот на интеграција во Република Северна Македонија”.

 

 

Повеќе