Лагите на Заев и вистината за смртта на Никола Младенов

„Вистината“ на Зоран Заев за смртта на новинарот Никола Младенов никако да исплива на површина. Едно од ветувањата на Заев, пред доаѓањето на власт беше откривањето на причините и сторителите на како што тој убедуваше „убиството“ на Младенов. Неколку години по смртта на новинарот и две години по доаѓањето на власт на Заев, неговата ветена вистина се уште ја нема.

И додека пред да дојде на власт, Зоран Заев сите ги убедуваше дека Никола Младенов е убиен, сопругата на новинарот, Билјана Младенова тврди дека причината за смртта на нејзиниот сопруг била неприлагодената брзина на условите на патот. Таа уште побара луѓето во политиката да не злоупотребуваат некои настани во дневно политички цели

Повеќе