ТРОГАТЕЛНО ПИСМО ОД ГОРАН АНГЕЛОВ ДО НЕГОВАТА СОПРУГА: Чувај се, чувај ми ги децата, пази ми ја и мајка, тешко и е, мене ми е задоволство животот да го посветам на Македонија!

Ви го пренесуваме во целост писмото кое Горан Ангелов го испрати на својата соптуга откако вчера непpaведно беше ocyден на 15 години затвop за наводен тepopизам во политички монтираниот случај 27 април.

Моето веќе се виде Наташа, јас не верувам дека повеќе ќе можам да разгорам огниште. Нема да има кога.
Нате, мојов живот повеќе не ми припаѓа мене.
Тој и е завештаен на една друга армасица, понесреќна и посвета од сите нас. Нејзе и припаѓам со цело мое битие, до последна капка крв, до последен здив.
Тоа е Македонија.
Ќе ми фалите секој момент од денот, секоја секунда, и ти и децата, а и старата.
Сакам сите да знаат, дека не постои таков пишан збор кој може да ја опише мојата почит кон тебе и кон све што правиш за нашето семејство.
Чувај се, чувај ми ги децата. Пази ми ја и мајка, тешко и е.
Не тагувај, да знаеш дека и покрај све, мене ми е задоволство да и го посветам мојот живот на Македонија.
Чувај ми се, Наташа.

Повеќе