Гимназијалците од Струмица најдобри економисти на Балканот – севкупни победници на 11 тата ,,Економијада”

Тимот на СОУ ,,Јане Сандански”  од Струмица составен од ученичките Анета Манева и Теодора Дузлеска под менторство  на професорот Борис Атанасов се севкупни победници на 11 тата балканска Економијада што се одржа во Струмица. Во конкуренција на тимови од повеќе економски училишта од Србија, Црна Гора, Босна, Хрватска и Словенија, тандемот Манева и Дузлеска од струмичката гимназија покажаа најмногу знаења во сите шест области каде се натпреваруваа

Целата статија можете да ја прочитате ТУКА

фото:drnka.mk

 

 

Повеќе