Македонија ќе добие жена претседател

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска во Аеродром истакна дека Македонија ќе добие жена претседател.

Би сакал да ги поздравам основачите на ВМРО-ДПМНЕ, Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ од Аеродром, се разбира унијата на жени, бидејки идниот претседтел на Република Македонија е жена. Размислував како да го почнам собирот денешен. Замислете кој дал налог им кој побарал да се извршил налогот, човекот кој има проблем со елементарна математика. Замислете од кога тој е премиер безинот поскапел само 3 денари. Со таква математика имаат проблем цело време. Тоа дополнително не мотивира, заедно со народот оваа власт да ја пратиме на темната страна на политичката историја. рече Мицкоски на митингот во Аеродром коментирајки ја вчерашната емисија каде гостуваше премиерот Заев.

Повеќе