Дурловски за „Национална опера и балет“: Како само г(о)рдо звучи, недостига пocмртен марш…

Оперскиот пејач Игор Дурловски за преименувањето на Македонска опера и балет во „Национална опера и балет“ со свој коментар на Фејсбук.

„Како само г(о)рдо звучи, недостига пocмртен марш…“, напиша еден од водачите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, кој не побара амнестија и на крајот од судскиот процес за настаните од 27 април 2017 година во Собрание доби ослободителна пресуда по обвинението за тepopизам.

Извор: фејсбук

Повеќе