Вардар ќе биде спасен и пак ќе има мултимилионски буџет

Вардар не само што ќе биде спасен од колапс, туку и повторно ќе има мултимилионски буџет со кој ќе може достојно да се носи со ракометните гиганти ширум Европа. Мина 10 мај, датумот што Михајло Михајловски го посочи во желба за трпение од актуелните играчи, иако потоа Тимур Дибиров обелодени дека управата на чело со Сергеј Самсоненко веќе им дала одврзани раце на сите ракометари. И сценариото воопшто не е „црно“ за актуелниот македонски првак.

Разговорите за „новиот Вардар“ се веќе влезени во завршна фаза, се дискутира за детали, но едно е повеќе од јасно – буџетот воопшто нема да биде мал и треба да овозможи „црвено-црните“ да останат сериозна сила на европската ракометна мапа. ЕКИПА дознава дека буџетот во првата сезона по заминувањето на Самсоненко ќе изнесува околу три милиони евра. Ќе се оди на принципот на акционерско друштво при што неколку моќни компании ќе купат најмалку по 10% од вкупните акции, а не се исклучува ниту можноста за „државна помош“ како што тоа беше случај и со претходната власт. Еден од акционерите ќе биде Михајло Михајловски, како втор се споменува моќна македонска банка, а во игра се уште неколку моќни компании. За претседател ќе биде именуван Михајловски, но се уште се преговара околу тоа кој би бил директор на клубот, задолжен за вкупните финансии на „црвено-црните“.

Пишува веб порталот ЕКИПА, целиот текст можете да го прочитате ТУКА.

Повеќе