АНИТА АНГЕЛЕВСКА -ВИЕ СТЕ НУЛА СЕ ШТО ИМАТЕ НАПРАВЕНО Е НУЛА ( Квартален извештај за извршување на Буџетот на општина Битола за првиот квартал од 2019)

Најлошите бројки во извршувањето на Буџетот до сега и на хартија и најлошата реалност на градот. Овој буџет на Наташа Петровска и општина Битола, историски најголем, а неговата објективна проекција ја гарантираше новата методологија, нели? Најдобро зборуваат бројките од контото 482 трошоци за капитални инвестиции. Така, Програма А3 реализација нула, месна самоуправа- капитални расходи нула, јавно осветление нула, културни манифестации и творештво, туризам нула, животна средина нула, програма еднакви можности нула, гасификација нула!!! Нула за се што ветив те, нула за Вас, за сите Ваши ветени проекти! Вие сте нула, се што имате направено е нула, а за нула не вреди да се троши ни време ни зборови за понатамошна дискусија.

#Нула* и како поим и како симбол нулата означува отсутност на нешто што на сите им е очигледно и јасно од прва!

Gepostet von Анита Ангелевска Битола am Mittwoch, 22. Mai 2019

Анита Ангелевска советник ВМРО ДПМНЕ во општина Битола

– Квартален извештај за извршување на Буџетот на општина Битола за првиот квартал од 2019

 

Повеќе